van der most steunt nationaal schoolontbijt

Om meer dan één reden is het ontbijt een onmisbare maaltijd. Zeker voor kinderen. Van dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 november 2010 vindt daarom voor het achtste achtereenvolgende jaar Het Nationaal Schoolontbijt plaats op 2.500 basisscholen in het hele land. Met het thema ‘Samen ontbijten geeft energie’ maken zij hier een bijzondere gebeurtenis van, samen met Bakkerij van der Most, die zeven scholen in de gemeenten Raalte en Dalfsen van een ontbijt voorziet.

Bakkerij van der Most zorgt voor het verse brood en de verse broodjes en levert de ontbijtpakketten aan. “Samen met de school zorgen we ervoor dat dit ontbijtfestijn gesmeerd verloopt.”, aldus Mark van der Most . In het ontbijt vormt brood de basis. Mark van der Most: “Brood is een bron van waardevolle voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en voedingsvezels. We gaan zorgen dat alle kinderen vol ontbijtenergie aan de schooldag kunnen beginnen!”

Aan dit grootste ontbijtevenement van Nederland doen dit jaar 2.500 basisscholen mee. Zo’n 540.000 kinderen zullen in de week van Het Nationaal Schoolontbijt ’s ochtends samen op school ontbijten én via lespakketten kennismaken met het belang van een goed ontbijt.

Ontbijten is broodnodig. Een ontbijt helpt het lichaam op gang en voorkomt bij leerlingen concentratieproblemen op school. Ook is een goed ontbijt belangrijk bij het nastreven van een gezond gewicht. Het Nationaal Schoolontbijt laat kinderen, hun ouders en hun leerkrachten het belang zien van het ontbijt als de beste start van de dag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.