Home / archiefcentraal / toren sint willibrord verdwijnt

toren sint willibrord verdwijnt

De toren moet van het gebouw verwijderd worden om de veiligheid van het complex te waarborgen. Onderzoek heeft namelijk duidelijk gemaakt dat er ernstige gebreken zijn aan de kapconstructie van het hoofdgebouw en het torentje. Er is onder andere sprake van lekkage en houtrot. Het pand voldoet overigens nu ook aan alle wettelijke eisen, maar de gebruikte materialen en constructie vormen een verhoogd risico in het geval van brand.

Samen met cliëntenraad en Belangengroep Beter Boskamp zal worden gekeken naar de mogelijkheid om de toren een nieuwe plek te geven binnen Boskamp, zodat dit element voor de toekomst op een of andere wijze bewaard kan blijven.

De partijen hebben de keus gemaakt om te investeren in goed onderhoud en veiligheid, waarmee de exploitatie van het complex nog 10 jaar kan worden doorgezet. Met deze keuze ontstaat de ruimte om plannen voor de lange termijn te ontwikkelen.

Lees ook

Sportcentrum Tijenraan nieuwe locatie voor SportBSO InOranje

RAALTE – Na de herfstvakantie start SportBSO InOranje met een extra locatie in Sportcentrum Tijenraan. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.