topvoetballer voor de klas

Het interview had plaats in het kader van een serie lessen getiteld ‘Nederlands om de hoek’. Dat is een lessenserie geschreven door Henk ten Klooster in het kader van zijn opleiding Onderwijskunde bij Saxion Next Hogescholen in Deventer. Tijdens een stage bij het CCS, begeleid door intern studieleider en mentor Lot Brandwagt, wordt deze lessenserie gebruikt.

De centrale vraag in dat studie-onderzoek is of je Nederlands aantrekkelijker kunt maken voor leerlingen door de lesstof uit de eigen regio te halen en leerlingen in de keuze van onderwerpen te betrekken. Maikel Kieftenbeld was favoriet voor de groepen 4K en 4G. In die groepen zitten veel leerlingen uit Lemelerveld, maar Maikel was ook voor veel Sallanders uit andere plaatsen favoriet.

De leerlingen waren opgetogen over de les. Vrijwel alle leerlingen kregen de gelegenheid om de bekende topvoetballer ‘face to face’ te interviewen. Dat leverde naast spontane vragen over de liefde van Maikel (Lizzy) veel verrassende antwoorden op. Geduldig zette Maikel ook een reeks handtekeningen. Op het podium werd een groepsfoto gemaakt.

Wat vond Maikel er zelf van? “Ik kende al wat leerlingen”, zei hij nagenietend van een kop chocolademelk in de kantine. Lachend vervolgt hij: “Omdat ik uit Salland kom, vind ik het leuk om zulke dingen te kunnen doen. De vragen waren lekker direct, to the point. Zoals die vraag hoeveel verdien je. Geweldig om zoiets mee te mogen maken. ”

Hoe ziet de jonge topvoetballer zijn toekomst? “Ik wil er echt alles uithalen wat er in zit.” Kieftenbeld sluit niet uit dat zijn plafond met de eredivisie in ons land nog lang niet bereikt is. Hij hoopt ooit ook als profvoetballer in Engeland aan de slag te kunnen. “Ik wil achteraf niet zeggen: had ik maar…..”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.