top vrouwen oost nederland bundelen krachten

Een aantal top-vrouwen uit het bedrijfsleven en de politiek hebben zich vanaf woensdag 27 oktober verenigd in een nieuw zakelijk vrouwennetwerk. Dan wordt Top Officium Femmes Oost Nederland (afgekort tot T.O.F. Oost Nederland) opgericht. Niet zomaar een netwerk en zeker geen serviceclub, maar een keiharde ‘businessclub’ voor vrouwen met een toppositie in het bedrijfsleven en de politiek. Vergelijkbare clubs zijn vooralsnog alleen in de omgeving van Den Haag te vinden.

In Hellendoorn is op 27 oktober de oprichtingsbijeenkomst. Cabaretière en columniste Funda Mujde van de Telegraaf, zangeres en presentatrice Marga Bult en oud-Minister Sybilla Dekker zijn bij de startbijeenkomst aanwezig. De officiële website (staging2.tofoostnederland.nl) wordt dan gelanceerd. De bijeenkomst is besloten, maar vrouwen die in aanmerkingen willen komen voor een lidmaatschap kunnen zich via de website aanmelden.

Ank Bijleveld, Wilma van Ingen, Myra Koomen en Medy van der Laan zijn enkele vrouwen die lid zijn van het netwerk. Doelen zijn onder andere het vergroten en verhogen van de invloed van vrouwen op de besluitvorming; het bevorderen van doorstroming van vrouwen d.m.v. coaching en begeleiding en het profileren van oostelijke topvrouwen in het landelijke beeld. “Top-vrouwen worden te weinig herkend en erkend en bewegen zich niet zichtbaar genoeg in ondernemersland”, stelt voorzitter Mufide Halaceli van T.O.F. “Gechargeerd, maar veel vrouwen met eigen ondernemingen in het oosten komen elkaar te weinig tegen.”

Inmiddels bestaat het bestuur uit zes vrouwen en hebben zich dertig leden aangemeld. Allen zogenoemde ‘decisionmakers‘ en werkzaam in de politiek, het onderwijs, bedrijfsleven of bij organisaties zoals ziekenhuizen, woningcorporaties en de culturele sector. “Er zijn bijzondere vrouwen die eigen bedrijven hebben opgericht, bedrijven hebben overgenomen of aan het roer staan van grote ondernemingen. Vrouwen met lef die vaak ook nog een gezin runnen. Het gaat ons niet om de grootte van het ledental van ons netwerk, het gaat om de kwaliteit. Die bewaken we als bestuur. Dit netwerk heeft een groot verschil ten opzichte van andere vrouwennetwerken. We hebben een sterk oog voor culturele diversiteit en top talenten.”

De nieuwe businessclub is duidelijk zowel voor de profit- als voor de non- profitsector én voor de vrouwen die politiek een staat van dienst hebben. Er zijn – naast het vrouw zijn – twee harde criteria: minimaal vijf jaar ondernemer en minimaal vijf medewerkers. Het is overigens niet de bedoeling dat T.O.F. zich wil distantiëren van mannen. “Zeker niet. T.O.F. Oost Nederland gaat voor kwaliteit, voor succes en voor het realiseren van doelen. Zo wordt het bijvoorbeeld tijd dat Zakenvrouw van het Jaar komende jaar uit Oost-Nederland komt. Daarnaast willen we bijvoorbeeld ook in politiek Den Haag een vuist maken. Er worden namelijk teveel beslissingen genomen in de politiek waar wij geen zeggenschap over hebben. Dat willen we veranderen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.