stoppelkaters terug naar het vertrouwde nest

De Raalter carnavalisten zijn enorm blij dat ze weer gebruik kunnen maken van hun voormalige residentie. De sluiting van De Lampe in 2008 vormde een stevige aderlating voor carnavalminnend Raalte. “Gouden tijden’ beleefde de carnaval in De Stöppelburcht”, vertelt Erik van Assen, de voorzitter van de Stöppelkaters. “Daar hebben De Lampe en de familie Oosterlaar zeker aan bijgedragen. Carnaval groeide en bloeide op tot grootse hoogte. De Stöppelkaters zijn sinds die tijd niet meer weg te denken uit Salland en omstreken.”

Vertrek uit De Leeren Lampe betekende ook het zoeken naar een ander onderkomen. Die vond de vereniging in zalencentrum Zwakenberg. Erik: “We zijn en blijven de familie Zwakenberg erg dankbaar daarvoor. Maar voor het echte grote werk, vijf knotsgekke carnavalsdagen, was die gelegenheid te klein.” Voor de carnavalsdagen werd dan ook twee jaar lang een grote evenemententent neergezet op de Domineeskamp. Erik: “Een locatie waar menigeen zich de vingers bij aflikte. Het luxe tentencomplex stond als een huis; wat heet: als een burcht! Er zat letterlijk en figuurlijk ‘warmte in die tent’.”

Joop van den Enk, zelf oud-prins van de Stöppelkaters zocht nadat hij De Leeren Lampe had overgenomen meteen contact met de vereniging. “Carnavalisten zijn gezellige en trouwe bezoekers, die nu terug keren naar ‘hun roots’”, vertelt hij. “Zaken doen van beide kanten”, zo vult Erik hem aan. Joop riep ‘zijn’ carnavalsclub op om zijn nieuwe toko te komen bekijken en dat leverde hem al gauw extra arbeidskracht op. Clubsteun, waarbij velen hand en spandiensten leverden. “Zie het als een dag hard werken voor ‘het goede doel”, oppert Erik.

“Het voelt goed”, zo stelt Joop. Erik voegt toe: “Een iedereen is van harte welkom. Gastheer en carnavalsvereniging zullen alle gasten met open armen ontvangen in De Stöppelburcht.” Aanvang van de avond is om 21.00 uur (elf voor negen). Voor meer informatie zie staging2.stoppelkaters.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.