stoppelkaters terug naar de leeren lampe

Stöppelkaters en -poezen maken zich op voor de terugkeer naar het oude vertrouwde nest: de Leeren Lampe. Een plek waar veel Raaltenaren meer dan prettige herinneringen hebben liggen. Carnavalisten hebben hun feestneus weer opgezocht, want zo’n revival van carnaval in de Leeren Lampe willen ze vieren.

“De Lampe dicht?” Die kreet van ongeloof hoorde je in 2008 veelvuldig toen de sluiting bekend werd. Dat betekende ook een aderlating voor carnavalminnend Raalte, die hun thuisbasis zag verdwijnen. ‘Gouden tijden’ beleefde de carnaval in residentie De Stöppelburcht. Daar heeft het gezellige uitgaanscentrum van de Leeren Lampe en de familie Oosterlaar zeker aan bijgedragen. Carnaval groeide en bloeide op tot grootse hoogte. De Stöppelkaters zijn sinds die tijd niet meer weg te denken uit Salland en omstreken.

Vertrek uit DLL betekende ook het zoeken naar een ander onderkomen. De carnavalsvereniging maakte dankbaar gebruik van het aanbod om de festiviteiten in het zalencentrum Zwakenberg aan de Schoolstraat voort te zetten. Stöppelkatervoorzitter Erik van Assen: “De afgelopen twee jaar was onze club tijdens het Katerspektakel en het Gein Gala bal op prima wijze te gast. We zijn en blijven de familie Zwakenberg erg dankbaar daarvoor. Maar voor het echte grote werk, vijf knotsgekke carnavalsdagen, was die gelegenheid te klein.”

“Carnavalisten zijn doeners”, zo vervolgt hij, “het zijn feestneuzen die niet voor één gat gevangen zijn en overal wel een oplossing voor bedenken. De Residentie aan de Domineeskamp kwam tot stand en werd op meer dan voortreffelijke wijze neergezet. Een locatie waar menigeen zich de vingers bij aflikte. Het luxe tentencomplex stond als een huis; wat heet: als een burcht! Er zat letterlijk en figuurlijk ‘warmte in die tent’.”

Oud Prins der Stöppelkaters, Joop van den Enk, weet wat hij in huis haalt. “Carnavalisten zijn gezellige en trouwe bezoekers, die jaar na jaar terug keren naar ‘hun roots’.” De wakkere en gedreven horecaman heeft direct zijn slag geslagen en nodigde na zijn officiële ‘GO’ het bestuur van de carnavalsvereniging uit om te komen praten. “Zaken doen van beide kanten”, zo vult Erik hem aan.

Joop riep ‘zijn’ carnavalsclub enthousiast op om zijn nieuwe toko te komen bekijken en dat leverde hem al gauw extra arbeidskracht op. Clubsteun, waarbij velen hand en spandiensten leverden. “Zie het als een dag hard werken voor ‘het goede doel”, opperde Erik.

Inmiddels is de horecagelegenheid weer het domein geworden van uitgaand Salland. De inrichting ziet er gelikt uit en de sfeer is weer als vanouds. Het is dan ook niet vreemd dat de carnavalsvereniging deze terugkeer met beide handen aangreep. Komende maand staat in het teken van de revival van carnaval in de Leeren Lampe.

“Het voelt goed”, zo sloot Joop ons gesprek af. Erik beaamde dat voegde er aan toe: “Een iedere is van harte welkom. Gastheer en carnavalsvereniging zullen je in de residentie ‘De Stöppelburcht’ met open armen ontvangen voor de aftrap van het carnavalseizoen 2010-2011.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.