sportplaatjesactie in luttenberg

“Ik kreeg van collega-ondernemers in de buurt heel erg goede verhalen te horen over dergelijke acties”, legt Egbert Tingen uit. “Ik houd van spraakmakende activiteiten, we hebben hier al meerdere leuke acties georganiseerd. Dan raak je zelf ook aan het denken. Of dat niet wat is voor Luttenberg? En dan kom je al snel uit bij SDOL, dat is hier de grootste sportvereniging.”

Egbert vond daar een gewillig oor bij SDOL. Samen met SDOL-voorzitter Gerben Holtmaat en SDOL-leden Agnes Koggel, Gerben Derks en Jurry Oortwijn gaf hij de actie verder vorm. Agnes zette alle SDOL-leden op de gevoelige plaat, Jurry ontwierp het verzamelboek. “Het succes van dergelijke acties is heel simpel”, stelt Egbert. “De plaatjes zijn heel populair bij de jeugd en iedereen gaat meehelpen met sparen. Dus ook opa’s, oma’s en andere familieleden. Dat leidt tot een verhoging van de omzet. En daar doe je het natuurlijk ook voor.” Wat de financiën betreft, is het geen eenrichtingsverkeer. Ook SDOL profiteert. De sportvereniging krijgt als tegenprestatie van Egbert een financiële vergoeding. Hoe hoog die uitvalt, is afhankelijk van de medewerking van de plaatjesspaarders. Egbert: “In een aantal van de zakjes zijn ook extra kaartjes met daarop gouden, zilveren of bronzen ballen gestopt. Elk zo’n kaartje vertegenwoordigt een bepaalde waarde. Als je die inlevert bij SDOL betalen wij die waarde uit. Het gaat om een bijdrage die op kan lopen tot 1.500 euro.”

Niet alleen SDOL profiteert van de acties van Tingen. Op zondag 12 december houdt de supermarkt een speciale actie omtrent de plaatselijke crossloop die dit jaar voor het eerst de naam Coop Tingen Crossloop zal dragen. Alle deelnemers ontvangen een munt die een waarde van 2 euro vertegenwoordigt. Die kunnen ze vervolgens schenken aan een plaatselijke vereniging naar eigen keuze. “Het is de bedoeling dat we hiermee de deelname aan de crossloop promoten. Normaal gesproken doen er zo’n vierhonderd mensen mee, maar we hopen erop dat verenigingen hun leden dit jaar gaan pushen om mee te doen om zo geld bij elkaar te rennen!”

Meedoen aan de sportplaatjesactie is heel simpel. Bij elke 10 euro die je besteedt in de winkel van Tingen bestaat er gelegenheid om voor 25 eurocent een zakje met zes voetbalplaatjes te kopen. Daarnaast gelden er elke week drie speciale aanbiedingen waarbij de koper gratis een zakje krijgt. In totaal zijn er 650 verzamelboeken gedrukt en liggen er 66.000 zakjes met sportplaatjes klaar. Zaterdagavond 30 oktober wordt de aftrap gegeven voor de actie. Dat gebeurt tijdens de handbalwedstrijd van de SDOL-dames in de plaatselijke sporthal. De leden van SDOL kunnen tussen 19.00 en 20.00 uur gratis een verzamelboek afhalen (naderhand kosten deze boeken 4,95 euro) en krijgen daarbij meteen het eerste zakje sportplaatjes cadeau.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.