soloprogramma van vleuten in hoftheater

Diederik van Vleuten komt vrijdag 8 oktober naar het Hoftheater te Raalte. Daar is de cabaretier en musicus te zien met zijn eerste soloprogramma: ‘Daar werd wat groots verricht’. Met deze voorstelling, tevens try-out, gaat Van Vleuten letterlijk de geschiedenis in.

Dat geschiedenis niet saai is probeert Van Vleuten te bewijzen in ‘Daar werd wat groots verricht’. Hier groeit Diederik uit naar de geschiedenisleraar die iedereen zich vroeger wenste. In ruim anderhalf uur duikt hij samen met het publiek in een familiearchief. Hier blaast hij voorvaderen nieuw leven in en sleept ze mee naar onze 21e eeuw.

Het programma levert een cabaretvoorstelling op, die uitmondt in een confronterend lesje maatschappijleer met pianospel en verzorgde taal in correct Nederlands. Diederik van Vleuten in het AD: “Ik ben een weemoedige tobber met de humor van gymnasiumjongens. Mooie taal, daar hecht ik aan. Mooie taal beklijft. Net als goede muziek. Rotzooi kun je overal krijgen.”

Van Vleuten, ook wel bekend als cabaretier van het duo ‘Erik & Diederik’, staat er vanaf april 2010 alleen voor in het programma: ‘Daar werd wat groots verricht’. Vanaf 1997 maakte hij theaterprogramma’s met Erik van Muiswinkel. Samen maakten ze zich sterk voor het behoud van het originele Nederlandse Cabaret.

‘Daar werd wat groots verricht’ is op vrijdag 8 oktober om 20:15 uur te zien in het Hoftheater te Raalte. Kaarten kosten 16,00 euro. Verkrijgbaar bij de VVV en op staging2.hoftheater.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.