scouts zenden naar binnen en buitenland

De scouts van Scouting Raalte hebben vrijdag van 22.00 tot en met zondag 12.00, net als nog zo’n 500.000 andere scouts, deelgenomen aan een internationaal ontmoetingsweekend in de lucht en op de PC. Jota-Joti, zoals het weekend wordt genoemd, bestaat al sinds 1958.

Met behulp van radiozenders in de ether wordt er contact gemaakt met groepen in binnen- en buitenland. Daarnaast hebben de scouts ook nog met computers gechat en contacten gelegd met andere scouts over de gehele wereld.

De leden van Scouting Raalte hebben een houten toren van twintig meter hoog gemaakt van palen en touwen. Op de toren werd ook nog eens een antenne van negen meter geplaatst. Op deze manier had men een groot bereik om met zoveel mogelijk andere scouts contact te kunnen leggen. Mede door de inzet van zendamateur Ton van Amerongen en het beschikbaar stellen van de benodigde apparatuur is het mogelijk gemaakt om zelfs tot in Cyprus en Kroatië te zenden.

Naast de radiozenders beschikten de scouts ook over een eigen netwerk van tien computers, waarmee zij eenmalige of duurzame contacten legden met andere scoutinggroepen in Nederland en daarbuiten. Voor alle scouts van jong tot oud was er een speciaal programma gemaakt. Zo hebben de allerjongsten zelfs even met sinterklaas gepraat en voor de ouderen was er een GPS-tocht. Een zeer gelaagde en gezellige actie door en voor alle leden van Scouting Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.