rogge dorsen bij museum de laarman

Bij museum De Laarman in Luttenberg wordt op zaterdag 23 oktober vanaf 13.30 uur weer de rogge gedorst met behulp van een oude dorsmolen. Als je een stukje nostalgie uit vroegere tijden wilt meemaken, kun je bij het museum gaan kijken hoe ze in de jaren ’60 en met behulp van een oude dorsmolen de rogge dorsen.

De dorsmolen werd destijds ingezet door de werktuigenvereniging Haarle en Omstreken en op deze manier werd de rogge gedorst op vele boerderijen in de regio. In Luttenberg kan je het eens meemaken. De entree is gratis. Ook museum De Laarman met de ambachtelijke kaarsenmakerij en de smederij is deze zaterdag de gehele dag geopend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.