recordopbrengst voor oogstgave 2010

Het oogstgave van 2010 voor het project ‘ Kitojo, dorp in Uganda’ heeft het bedrag van 33.600 euro opgeleverd. Sallandse boer Gino Schrijver is blij verrast, met deze enorme opbrengst, die 2.000 euro meer bedraagt dan de recordopbrengst in 2007.

Als ambassadeur en promotor van het Oogstgaveproject voor en tijdens Stöppelhaene mocht Schrijver dinsdagavond symbolisch de cheque overhandigen aan pastoor Jan Verweij, die deze namens de Raalter geestelijkheid in ontvangst nam. Ook de Stichting Second Home for Children in Uganda is erg blij met de grote opbrengst.

De inzameling van de oogstgave is onlosmakelijk verbonden met het oogstdankfeest Stöppelhaene. Elk jaar wordt een ander project gesteund op landbouwgebied, liefst een project waar een Sallander bij betrokken is. In Kitojo woont de uit Raalte afkomstige Bas Naterop. De Stichting Second Home for Children in Uganda ondersteunt al een paar jaar diverse projecten in Kitojo.

Om voedselzekerheid voor de weeskinderen en hun voogden te garanderen wordt een coöperatieve boerderij opgezet. De opbrengst van de oogstgave wordt gebruikt voor onder andere uitbreiding van de veestapel, stallen, personeel, zonne-energie, drinkwatervoorziening, veevoeder, gereedschap en ook voor training. Meer informatie over de Stichting: staging2.secondhomekitojo.nl Omdat het Oogstgave-project voldoet aan de voorwaarden van Wilde Ganzen, wordt het bedrag door deze organisatie nog met 70% verhoogd.

De grote opbrengst is uiteraard te danken aan de bewoners van Raalte, de buurtdorpen en aan de vele oogstgavecollectanten, die de zakjes huis aan huis ophalen. In de buurtdorpen gebeurde dat onder leiding van een buurtvoorzitter en in Raalte dorp onder leiding van de Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Raalte (WOR).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.