Home / archiefcentraal / raalter militair ontvangt herinneringsmedaille

raalter militair ontvangt herinneringsmedaille

Afgelopen vrijdag kreeg soldaat der eerste klasse Michel van Vilsteren uit Raalte de Herinneringsmedaille voor Vredesoperaties opgespeld door generaal van de landmacht Bertholee. In totaal namen bijna 1800 militairen die medaille in ontvangst tijdens een ceremoniële uitreiking in de Brabanthallen in’s-Hertogenbosch. Ze ontvingen het aandenken voor hun verdiensten tijdens de ISAF-missie in Afghanistan. Dat deed de generaal niet alleen, want ook generaal van Uhm en demissionair minister Van Middelkoop van Defensie hielpen mee met de uitreiking. Onverwacht kwam zelfs de koningin langs om de medaille te overhandigen aan een tiental militairen die bij de missie gewond raakten.

Na 4,5 maand gediend te hebben in Afghanistan, keerde Van Vilsteren in augustus terug naar Nederland. Hij behoorde tot de laatste lichting militairen die tot 1 augustus actief waren in Uruzgan voor de ISAF-missie. Afgelopen vrijdag kregen al deze militairen een medaille, als blijk van waardering voor de bijzondere en moeilijke omstandigheden waaronder zij moesten werken.

Van Vilsteren: “Het is toch leuk dat je een medaille krijgt, want het is een erkenning van de overheid voor het werk dat we hebben uitgevoerd. En dat de koningin langs kwam, was natuurlijk erg bijzonder. Toch denk ik wel dat de medaille later meer betekent dan nu, want dan heb je een mooi aandenken, terwijl het werk er nu pas net op zit.”

Ondanks dat er nu geen nieuwe missies in het vooruitzicht zijn, gaat het werk voor militairen in Nederland gewoon verder. Overigens meldt Van Vilsteren dat ze wel getroffen worden door de landelijke bezuinigingen op defensie. “We hebben nu minder oefeningen en op het materiaal is ook bezuinigd.”

Lees ook

Grote Rohda Loterij levert bijna 15.000 euro op

RAALTE – Rohda Raalte heeft de prijzen van de Grote Rohda Loterij uitgereikt. Al met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.