raaltenaar coen bril in grote musical

In december is in verschillende theaters in Nederland de musical ‘A Christmas Carol’ te zien. De voorstellingen krijgen een Sallands tintje, want de Raaltenaar Coen Bril (13) neemt in deze musical maar liefst drie rollen voor zijn rekening. Tijdens Stöppelhaene deed Coen auditie en tot zijn vreugde kreeg hij later een telefoontje met het goede nieuws.

“Ik was helemaal niet tevreden over de auditie. De dag ervoor was ik naar Stöppelhaene geweest en ik was heel schor. Ik dacht dat ik vast niet door was,” vertelt Coen over zijn auditie. Toch was hij erg zenuwachtig op de dag dat hij gebeld kon worden. Coen: “Ik heb de hele dag naast de telefoon gezeten en uiteindelijk werd ik dus toch gebeld. Ik kon het haast niet geloven!”

De zaterdag daarop vertrok Coen weer naar Zwolle, om daar te horen welke rol hij kreeg en het script door te nemen. Hij kreeg de rol van de 10-jarige Scrooge toegewezen. Het verhaal gaat namelijk terug naar de jeugd van Scrooge en die rol gaat Coen op zich nemen. Daarnaast krijgt hij nog twee rollen waarin hij samen met een groep andere kinderen moet dansen en zingen. Bij één van die twee rollen zingt hij zelfs nog twee zinnen solo.

Vanaf nu is het voor Coen ieder weekend repeteren. Elke zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur wordt er gerepeteerd in Zwolle. Coen vindt dat helemaal niet erg, integendeel. Met de rollen in ‘A Christmas Carol’ gaat er een deel van de stille wens van Coen, om hogerop te komen, in vervulling. Al op zijn negende werd Coen lid van de jeugdtheater Splash in Raalte en nu zit hij op de Capellenborg in Wijhe waar hij les krijgt in acteren, zingen en dansen. Coen heeft talent en de rollen in ‘A Christmas Carol’ ziet hij als een opstapje naar de musicalwereld.

Het door Charles Dickens (1812-1870) geschreven ‘A Christmas Carol’ is misschien wel één van de bekendste kerstverhalen. Het verhaal gaat over Ebenezer Scrooge, een gierige bankier. Hij wordt op kerstavond bezocht door de geest van zijn compagnon Jacob Marley. Marley wijst Scrooge op het verschrikkelijke lot dat hem te wachten staat als hij zijn leven niet verandert. Hij moet de confrontatie aangaan met zijn verleden, heden en toekomst om aan dat verschrikkelijk lot te ontkomen.

De première van de musical is op 16 december in de Deventer Schouwburg en wellicht is Coen daar dan te bewonderen. Vanwege de Nederlandse wetgeving mag hij namelijk niet in alle voorstelling spelen, dus wisselt hij de voorstellingen af met een ander. Coen is hoe dan ook te zien in het Hoftheater. Op 19 december is daar de familiemusical te bewonderen. Afhankelijk van de kaartverkoop wordt de musical misschien wel twee keer gespeeld. Kaarten voor de voorstelling zijn te verkrijgen bij de VVV in Raalte of op staging2.hoftheater.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.