Home / archiefcentraal / raalte wil geen gesprek over coffeeshop

raalte wil geen gesprek over coffeeshop

De gemeente Raalte heeft het verzoek om een gesprek over de exploitatie van een coffeeshop afgewezen. Midden juli ontving de gemeente per brief het verzoek van Diego Slooven. Slooven meldde in zijn brief dat hij geconstateerd had dat de gemeente ‘gematigd positief’ zou zijn over de eventuele exploitatie van een coffeeshop in Raalte.

De gemeente heeft echter het verzoek voor dit gesprek afgewezen. Op 22 oktober 2002 werd er immers besloten dat er geen coffeeshops in de gemeente Raalte toegestaan werden. De gemeente wil met dit zogeheten ‘nuloptiebeleid’ voorkomen dat er een aanzuigende werking ontstaat op personen buiten de gemeente Raalte en dat jongeren in aanraking komen met drugs. “Daarnaast zijn wij van mening dat coffeeshops niet passen bij het eigen karakter van de gemeente Raalte. Ook voor de toekomst wordt het huidige nulbeleid gehandhaafd. In ons bestuursakkoord “kiezen in de kern” hebben wij dan ook opgenomen dat wij geen coffeeshop in Raalte willen,” luidt het antwoord van de gemeente.

Lees ook

Jaarverslag: SallandWonen tevreden, maar ook zorgen over financiën

RAALTE – Corona of niet, SallandWonen heeft de belangrijkste projecten die gepland stonden voor het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.