Home / archiefcentraal / pianogirls winnen aanstormend talent

pianogirls winnen aanstormend talent

De Pianogirls hebbent afgelopen vrijdag de tweede editie van Aanstormend Talent gewonnen. In de Plaskerk klonken veel verschillende muzikale klanken, afkomstig van jonge talenten. In mei 2010 vonden de audities van Aanstormend Talent plaats. Hier kwamen maarliefst 34 jongeren op af.

Een selectie van veertien deelnemers mocht vrijdag 15 oktober spelen voor een bijna uitverkochte kerk. Tijdens dit concert was het programma erg afwisselend met zeer uiteenlopende instrumenten: Van piano naar mondharmonica en van viool naar elektrisch gitaar.

De Pianogirls, bestaande uit Renske Holleboom en Juliëtte Eijkelkamp, werden tijdens dit concert door de vakjury gekozen tot winnaressen van Aanstormend Talent 2010. Zij wonnen een brons gegoten beeld en een cheque ter waarde van duizend euro, gesponsord door de Rotary Raalte. Deze cheque kunnen zij besteden aan extra muziek workshops of een masterclass naar keuze.

De publieksjury heeft de elfjarige Marijn van Ewijk verkozen als winnares, door haar fluitspel op de dwarsfluit. Zijn won 250 euro , door de Stichting Roelofs-Dijkslag beschikbaar gesteld.

Ook mogen zes deelnemers meedoen aan een speciaal concert op 19 februari in het Hoftheater: Jesper kroes op de piano, Josje de Zwart met zowel gitaar, zang als mondharmonica, Annemiek & Elise Euren op de piano, de band Liv’, Mariëlle Booijink met piano & zang en uiteraard ook de Pianogirls.

Voor meer informatie en foto’s over Aanstormend Talent kun je op www.aanstormendtalent.com kijken. Wil je luisteren, ga dan naar www.protestantsegemeenteraalte.nl/kerktelefoon.php

Lees ook

Inschrijving VechtdalTrail in Ommen geopend

OMMEN – Het was lang spannend, maar met de aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni lijkt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.