paceshifters presenteren eerste album

De officiële cd-presentatie vindt komende zaterdag plaats in het Burgerweeshuis in Deventer. Daarna volgt de ‘Sound of the rock’n roll underground’-tour met onder andere Shaking Godspeed die de heren ondermeer naar Paradiso, Atak en Hedon voert. Maar er staan nog andere leuke snoepjes op het programma. Zoals twee voorprogramma’s voor Therapy? in de Melkweg en de Effenaar (Eindhoven). Op speciaal verzoek van de heren van Therapy?. De mond-tot-mondreclame voor de band heeft namelijk tot een kleine hype geleid in de wereld van de harde rockmuziek. Waarom? Heel simpel. Als de drie jongeheren, Seb is 17, Paul 20 en Koen 21, het podium betreden, verwacht je op basis van hun uiterlijk eerder een boyband met gitaren, maar niks is minder waar. De ‘broekies’ brengen strak gespeelde punk’n roll waarbij je eerder moet denken aan volleerde herrietrappers als Motörhead, Ramones en Peter Pan Speedrock. Het leverde ze al een split-single op met de veteranen van de Supersuckers en een internationale tour met Eddie Spaghetti, de zanger/gitarist van die band. “Bij ons zijn verschillende deuren heel gemakkelijk opengegaan”, weet Seb ook. “We hebben inderdaad weinig te klagen. Alles wat we ooit wilden bereiken, hebben we inmiddels bereikt.” Frank van Lunteren, de stiefvader van Paul en Seb en tevens bandmanager, vult aan. “Eerder dit jaar vroeg ik ze nog om een doelenlijst te maken. Alles wat daarop stond, is inmiddels bereikt.” Seb: “Wacht even, we zijn nog wel vergeten dat we graag met Motörhead willen spelen. Maar we hebben de tijd nog…”

‘One for the road’ is opgenomen in Amsterdam en wordt uitgebracht door de bekende undergroundrock platenmaatschappij Suburban (oa Peter Pan Speedrock). De plaat bevat dertien liedjes, grotendeels recht toe, recht aan punkrock’n roll met teksten over drank, vrouwen en snelle auto’s. De cd is opgedragen aan Frank Dokman, de te vroeg overleden vader van Paul en Seb. Het nummer ‘Dad’ handelt ook over hem, maar is ook een lied over dualistische gevoelens. Paul: “Ik was vijf toen mijn vader overleed. Dat was heel erg heftig. Maar voor pa is een andere Frank gekomen. En die heeft ons in contact gebracht met harde rockmuziek en hij heeft onze eerste gitaren gekocht. Daardoor hebben we allemaal mooie dingen meegemaakt die we anders misschien niet hadden beleefd. Dat is een raar gevoel. Maar met dat nummer willen we ze beide eren. Ik zal mijn vader nooit vergeten, maar we zijn de andere Frank ook ontzettend dankbaar!”

‘De andere Frank’ gaat mee naar alle optredens. Als manager en heel bewust niet als pa. “Nee, ik laat ze hartstikke vrij. We hebben wel enkele regels, zo worden er voorafgaand aan een concert niet meer dan twee biertjes gedronken, maar daar ben ik zelf niet eens mee gekomen. Dat was een idee van de jongens!”

Hun optreden op de Zwarte Cross dit jaar omschrijven de heren als hun meest vette optreden ooit. “Het hele publiek, zo’n tweeduizend man, ging los. Het was voor het podium één grote bende. En iedereen ook meeklappen. Het boomschors vloog door de lucht. Ze hadden daar buiten van die bankjes die gemaakt waren van boomstammen. Het publiek had het schors meegenomen de tent in! Een zaakje!” Koen: “En voor die tijd werd ik nog gewaarschuwd door andere drummers: ‘Reken er op dat je bier naar je hoofd krijgt!’ Niks van gemerkt eigenlijk. Misschien vonden ze m’n drumstel wel te mooi, haha!”

Met de punkfilosofie van de heren zit het ook wel goed. Frank: “We hebben al belangstelling gehad van een grote platenmaatschappij. Zij konden ons groot maken, maar daarna kwam er een hele lijst van aanpassingen voor de band. Doen we niet. Zo heeft Radio 3 aangeboden om een nummer van ons te draaien, maar dan moest de zang wel wat harder in de mix. Dan gaat de deur meteen dicht!” En hoe zit het verder met het rock’n rollgehalte van de heren? Koen: “Doorgaans nemen we niet meer dan vijf lijntjes, haha!” “Geef ons een jaartje”, lacht Paul. Seb (ook lachend): “Ik zeg niks…” Frank nuanceert: “Nee, de jongens zijn veel te fanatiek en te serieus om zich daarin te verliezen. Ze willen er echt hun werk van maken en daar gaan ze voor!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.