ouderenwinkel draait boven verwachting

Edwin en Marjan Saris zijn begin dit jaar van start gegaan met de Ouderwinkel in Deventer. Deze winkel, die onderdeel uit maakt van de franchise Ouderenwinkel.nl, is een gemakswinkel voor senioren en gehandicapten. Alle artikelen hebben als grote gemene deler dat ze het leven van de oudere mens gemakkelijker maken. “We draaien nu al boven verwachting”, vertellen Edwin en Marjan. “We horen van veel van onze klanten dat we een gat in de markt hebben gevonden.”

Het aanbod is divers. Van kleding tot scootmobiels, van zeer gebruiksvriendelijke computers tot rollators en van aangepaste meubels tot speciale mobiele telefoons. Ouderenwinkel.nl heeft inmiddels tien vestigingen in het land, met name in het zuiden, oosten en noorden. De franchise levert rechtstreeks aan particulieren, maar ook aan (zorg)instellingen of via gemeenten en/of verzekeraars. “De trend is om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen en dat heeft gezorgd voor een geheel nieuw aanbod van hulpartikelen”, legt Edwin uit.

Hij was eerst mede-eigenaar van een ander bedrijf dat zicht richtte op de productie en verkoop van onderdelen voor de olie-industrie. “Maar in 2008 heb ik me laten uitkopen. We zijn eerst een jaartje bezig geweest om ons huis in Heeten op te knappen en ondertussen heb ik me georiënteerd op de markt. Dan hoor je van veel mensen dat het geen goede tijd is om voor jezelf te beginnen en dat het wellicht slimmer is om in loondienst te gaan werken. Maar ik ben nou eenmaal ondernemer… En dan ga je kijken wat de groeimarkten zijn. En dan kom je gezien de vergrijzing al snel uit bij de ouderenmarkt. Uiteindelijk kwam ik in contact met de franchise Ouderenwinkel.nl. Het klikte en daarna hebben Marjan en ik de stap genomen om voor onszelf te beginnen.”

De Ouderenwinkel Deventer is gevestigd aan de Van Hetenstraat in Deventer. Een bewuste keuze. De winkel ligt in een wijk waar relatief veel ouderen wonen. Bovendien is parkeren gratis. Service en tastbaarheid zijn de unique selling points van de Ouderenwinkel. Want met de senioren wordt te weinig rekening gehouden, zo stelt Edwin. “De ‘gewone’ detailhandel richt zich grotendeels op het publiek in de leeftijd van 25 tot 45 jaar. Maar senioren vragen nou eenmaal om meer service en advies. Daar nemen we dan ook uitgebreid de tijd voor. We informeren de klanten op het gebied van financiële ondersteuning door gemeenten en verzekeraars. Daarin zit onze meerwaarde. En het gegeven dat we de klanten de mogelijkheid bieden om de artikelen eerst te zien en uit te proberen. Ouderenwinkel.nl is immers begonnen als webshop. Dat liep heel goed, maar veel senioren gaven aan dat ze het fijn zouden vinden als ze de artikelen eerst even konden zien. ‘Past die rollator wel in mijn auto?’ Daar is Ouderenwinkel.nl op ingesprongen.”

In 2008 zijn de eerste drie winkels open gegaan. In 2009 en 2010 volgde de rest. Wat organisatie betreft, is het nog even wichelroedelopen. Er immers zijn maar drie zaken die een volledig boekjaar achter de rug hebben. “Maar zoals het er nu naar uitziet, draaien de winkels echt boven verwachting”, gaat Edwin verder. “ We voorzien absoluut in een behoefte. En geloof me, hier in Deventer ontvangen we klanten uit het hele land!”

Ouderenwinkel.nl is in Deventer gevestigd aan de Van Hetenstraat 67C, tel: 0570-605162. Meer informatie op staging2.ouderenwinkel.nl/deventer/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.