Home / archiefcentraal / orgelconcert in de kruisverheffing

orgelconcert in de kruisverheffing

Organist Jos van der Kooy bespeelt op zaterdag 6 november het Adema-orgel in de Kruisverheffing in Raalte. Het programma met Franse en Belgische romantische orgelmuziek bestaat uit werken van Albert de Klerk (1917-1998), Johan Sebastian Bach (1685-1750), César Franck (1822-1890), Flor Peeters (1903-1986), Marcel Dupré (1886-1971) en wordt afgesloten met een eigen improvisatie.

Jos van der Kooy is sinds 1981 cantor en organist van de Westerkerk te Amsterdam. Als stadsorganist van Haarlem is hij de vaste bespeler van het wereldberoemde Müller-orgel in de Grote of Sint Bavokerk en het Cavaillé-Coll orgel in de Philharmonie.

Het concert begint om 20.00 uur. De basiliek is open vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs bedraagt 7 euro per persoon.

Lees ook

Lezing in Langhuus over stoomhoutzagerij

WIJHE – Stichting Wilpsche Stoomhoutzagerij Wilpsche Dijk verzorgt op dinsdag 28 september een lezing in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.