oppositie keurt werkwijze dorpshuus af

De crux zat hem in de volgorde en manier waarop de informatievoorziening is verschaft aan de politieke partijen in Raalte. Den Daas vroeg zich ten eerste af waarom het persbericht eerder verstuurd was, dan het collegebesluit was genomen. Het persbericht over het uitblijven van het Dorpshuus in het voormalige gemeentehuis van Heino werd namelijk op 17 september verzonden, terwijl het officiële collegebesluit pas op 21 september is genomen. “Waarom is er van de normale procedure afgeweken?” vroeg Den Daas ook enigszins geërgerd. Den Daas en VVD-fractievoorzitter Ben Nijboer vroegen zich ook af, waarom de fractievoorzitters vaak uit de media moesten vernemen dat de locatie voormalig gemeentehuis geen optie meer was.

Wethouder Hoge: “De raad is wél geïnformeerd. Op 17 september is elke fractievoorzitter gebeld.” In het telefoongesprek werd de fractievoorzitters medegedeeld dat er een belangrijke mail in hun mailbox zou liggen. Met name VVD’er Nijboer uitte zijn onvrede hierover. “Dit is een dossier dat al zes jaar loopt. Dan bel je als wethouder toch alle fractievoorzitters persoonlijk op?”

De antwoorden van de wethouder op de vragen die in het interpellatiedebat over het Dorpshuus gesteld werden, leidden niet tot tevredenheid bij de oppositie. De oppositie, onder aanvoering van Nijboer en Den Daas, liet weten de antwoorden nietszeggend te vinden. Op de vraag ‘kijkt het college voor een alternatief richting sporthal aan de Brinkweg of zijn er andere alternatieven?’ kwam ook een antwoord dat de oppositie niet tevreden stelde. “We willen alle mogelijke opties in kaart brengen, maar we hebben nog geen lijst,” aldus Hoge.

De manier waarop het besluit is genomen leidde bij Den Daas tot ergernis: “Heino is jarenlang een fopspeen voorgehouden.” Hij verweet het college achterkamertjespolitiek. Hoge deed echter wel de toezegging dat er niet opnieuw een lange periode van eindeloze onderzoeken komt. “We willen geen stroperige onderzoeken meer. Niet opnieuw weer van alles onderzoeken. Zodra we concrete plannen hebben komen wij bij u terug, inclusief een financieel plaatje.” Dat de volgorde van de werkwijze niet heel gebruikelijk is, erkent Hoge overigens wel. “Het is een ongebruikelijke volgorde.”

Ed van Dompselaar van het CDA is trouwens wel positief over het feit dat de knoop nu doorgehakt is: “Ik ben blij dat het besluit eindelijk een keer genomen is.” GB-fractievoorzitter Wim de Hair onderstreepte dit statement.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.