Home / archiefcentraal / oorkonde voor nabestaanden van zuidam

oorkonde voor nabestaanden van zuidam

Burgemeester Piet Zoon heeft dinsdag een nagedachtenisoorkonde en sculptuur uitgereikt aan de nabestaanden van Sergeant Augustinus F.Th. Van Zuidam. Van Zuidam diende als beroepssergeant bij het 6e Bataljon Infanterie in Merauke (Nieuw Guinea) en is op 10 februari 1961 tijdens de middagrust onwel geworden en overleden. Mevrouw Oude Vrielink-van Zuidam, wonende te Raalte, heeft als oudste van het gezin Van Zuidam de oorkonde en sculptuur in ontvangst genomen.

In 2008 heeft de regering besloten de nagedachtenisoorkonde weer in ere te herstellen. De oorkonde en het bijbehoren beeld worden uitgereikt aan de nabestaande die het dichtst bij de omgekomen militair heeft gestaan.

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.