oorkonde voor nabestaanden van zuidam

Burgemeester Piet Zoon heeft dinsdag een nagedachtenisoorkonde en sculptuur uitgereikt aan de nabestaanden van Sergeant Augustinus F.Th. Van Zuidam. Van Zuidam diende als beroepssergeant bij het 6e Bataljon Infanterie in Merauke (Nieuw Guinea) en is op 10 februari 1961 tijdens de middagrust onwel geworden en overleden. Mevrouw Oude Vrielink-van Zuidam, wonende te Raalte, heeft als oudste van het gezin Van Zuidam de oorkonde en sculptuur in ontvangst genomen.

In 2008 heeft de regering besloten de nagedachtenisoorkonde weer in ere te herstellen. De oorkonde en het bijbehoren beeld worden uitgereikt aan de nabestaande die het dichtst bij de omgekomen militair heeft gestaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.