onze pipowagens gaan zelfs naar de antillen

Harmsen Materieel in Lemelerveld is vooral bekend als verkoper van allerhande bouwmaterialen. Maar het bedrijf doet veel meer. Zo is Harmsen Materieel Nederlands marktleider als het gaat om de verkoop van schaftwagens. De kracht? Alles is aantrekkelijk geprijsd. “Ik doe zaken met mensen uit heel Nederland”, vertelt Gerjon Harmsen. “Regelmatig gaat er ook handel naar het buitenland, zoals Duitsland, Polen, Bosnië, Frankrijk en zelfs naar de Antillen. Maar juist de buurt is ook van harte welkom. Ook particulieren.”

Harmsen verkoopt eigenlijk alles wat je nodig hebt voor een (ver)bouw. Van ruwe steigerplanken, schroeven, boormachines en plaatmateriaal tot aanhangers en de populaire pipowagens. Als zoon van een aannemer begon Gerjon Harmsen al vroeg met het verzamelen van onderdelen die overbleven op de bouw. “Ik verkocht ze via Marktplaats. Dat groeide uit tot dit bedrijf.” Gerjon zoekt continu naar interessant materieel dat verkocht wordt bij een fusie of verkoop van een bedrijf. Hij behaalt inkoopvoordeel omdat hij grote aantallen in één keer opkoopt. Bij een faillissementsverkoop bijvoorbeeld selecteert de ondernemer de beste materialen. Hierdoor beschikt hij nu over prachtig gereedschap voor een scherpe prijs. Volgende week kan dat weer anders zijn. Het is maar net wat hij tegen komt. Bepaalde materialen heeft Gerjon altijd op voorraad. In de grote hallen staan stellingen met voorraad. “Ik beschik altijd over mooi hout en plaatmateriaal. Bedrijven en particulieren kunnen het per stuk kopen. Klanten laden het zelf op hun aanhanger. Daardoor kan ik scherpe prijzen hanteren.”

De Pipo-wagens van Harmsen Materieel blijken een groot succes te zijn. “Ken je ze? Het zijn die schaftwagens met een rond plafond van allemaal latjes. Ik koop oude wagens op en verbouw ze tot kinderhuisjes. Laatst is er nog eentje naar Haarlem gegaan. In de stad is weinig ruimte en de Pipowagen is er in de achtertuin gezet. Het wordt de slaapkamer van een kind. De Pipowagens verhuizen zelfs naar de Antillen. En in Marseille zetten de Fransen ze in op een camping.”

De meeste klanten melden zich via de website of marktplaats, de site waar het ooit begon. De schaftwagens knapt hij op en worden verkoopklaar gemaakt. In Lemelerveld staat een flink aantal nieuwe en gebruikte schaftwagens keurig op volgorde gepresenteerd. Het betreft wagens voor zowel snel- als langzaamverkeer. “Ik vind het geweldig dat klanten over de hele wereld ons weten te vinden. Maar ik denk dat ik voor Salland meer kan betekenen. Behalve bouwbedrijven en klussers kunnen ook particulieren hier terecht. Handige vaders en moeders, kom maar langs voor gereedschap, schroeven, trappen, plaatmateriaal, hout, balken, (steiger)planken, steigermateriaal, zaag- en boormachines, containers, schaftwagens, aanhangers, (woon)units… En we kunnen altijd met specifieke zoekopdrachten aan de slag.”

Harmsen Materieel is gevestigd aan de Ambachtsweg 11 in Lemelerveld, tel: 0572-370461. Meer informatie op staging2.harmsenmaterieel.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.