olst wijhe krijgt geld voor mooier landschap

Van die 35 projecten komen vijf Overijsselse projecten komen in aanmerking voor subsidie. Naast de gemeente Olst-Wijhe krijgen ook Deventer, Twenterand, Haaksbergen en Wierden extra geld. Deze gemeente hebben een subsidieaanvraag gedaan bij het ministerie van LNV.

Niet alleen het rijk investeert in het landschap. De provincie investeert in deze vijf Overijsselse gemeenten in totaal ongeveer 2,3 miljoen euro in beheer en onderhoud van landschapselementen door middel van Groene en Blauwe Diensten. In september 2010 hebben Provinciale Staten van Overijssel besloten dat de provinciale bijdrage kan worden verhoogd als aanleg, herstel en beheer van landschapselementen voor het eind van 2011 zijn gerealiseerd.

Bij de toegekende subsidieaanvragen ligt de nadruk op projecten waarbij direct de schop in de grond kan. Het gaat om projecten waaraan boeren en mensen uit de dorpen actief meewerken en die borg staan voor een duurzame investering in het Nederlandse landschap. Veel van de plannen zijn gericht op de aanleg of herstel van wandelpaden, voor zowel de lokale bevolking als voor lange afstandwandelaars. De aanleg van de paden wordt vaak gecombineerd met het herstel van karakteristieke landschapselementen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.