Home / archiefcentraal / nieuw bezuinigingsvoorstel voor bieb raalte

nieuw bezuinigingsvoorstel voor bieb raalte

De gemeente Raalte en de bibliotheek Raalte zijn samen tot een bezuinigingsvoorstel gekomen. De bibliotheek vreesde namelijk voor sluiting van de bibliotheken in de buurtdorpen. Afgelopen maanden heeft wethouder Carla Hoge gesprekken gevoerd met het bibliotheekbestuur en is er een nieuw voorstel tot stand gekomen. “De bezuinigingen gaan met name plaatsvinden in hoofdvestiging Raalte,” meldt Hoge.

In de gesprekken met het bestuur van de bibliotheek zijn een aantal bezuinigingsvoorstellen aan de bibliotheek voorgelegd. Deze zijn inmiddels besproken en vervolgens heeft de bieb een eigen voorstel gedaan waarin de voorstellen van de gemeente zijn meegenomen. Daarin zijn de gemeente en de bibliotheek tot een compromis gekomen. In 2012 moet er 50.000 euro bezuinigd worden en 85.000 euro per 2013.

De bezuinigingen betreffen vooral de huisvestingskosten. De bibliotheek is nu nog verdeeld over twee verdiepingen, maar in de toekomst moet de hele bibliotheek op één verdieping zitten. Verder wordt er in de buurtdorpen gekeken naar multifunctionele accommodaties.

De mogelijke sluiting van vestingen in de buurtdorpen leverde een hoop kritiek op van burgers, belangenorganisaties en de politiek. Hoge wil de bibliotheekfunctie in de buurtdorpen van Raalte graag behouden. “De bibliotheken hebben een belangrijke ontmoetingsfunctie”. En dus is er samen met de bieb nog eens gekeken naar andere mogelijkheden.

Lees ook

CRT huldigt Mitchel Schotman

RAALTE – Wielervereniging CRT heeft woensdag 15 september Mitchel Schotman gehuldigd voor zijn BMX-prestaties. Mitchel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.