Home / archiefcentraal / multiple voice brengt 2 concerten op de planken

multiple voice brengt 2 concerten op de planken

Projectkoor Multiple Voice verzorgt de komende weken twee bijzondere optredens. Op zaterdag 30 oktober vindt het eerste concert plaats in de Maranathakerk in Nieuwleusen en op zaterdag 6 november volgt het tweede, dat wordt gehouden in de Grote kerk in Dalfsen. Beide concerten beginnen om 20.00 uur.

Richtte het projectkoor zich de afgelopen jaren op één groot muziekstuk, dit keer worden werken van meerdere componisten ten gehore gebracht. Op het programma staan composities van Hummel, Britten, Cherubini en Poulenc. Naast het projectkoor zelf, dat voor ‘Opus 7’ uit een dertigtal zangers en zangeressen bestaat, geven ook een aantal solisten van naam en faam acte de présence. Dat zijn de Lemelerveldse sopraan Yvonne Boerdam, de alt Mylène Kroon en de Noorse bas Lars Terray. De tenorsoli zullen in Nieuwleusen worden gezongen door de bekende Kamper tenor Aart Mateboer en in Dalfsen zal de Engelse tenor Ross Buddie die vertolken. De muzikale leiding is in de vertrouwde handen van Wim van Lenthe, dirigent en oprichter van het projectkoor Multiple Voice. Leden van het Harderwijks Strijkorkest, aangevuld met hout- en koperblazers uit de regio, zullen samen met organist Bert Bootsma het koor en de solisten begeleiden.

Toegangskaarten voor de beide concerten zijn aan de deur te koop voor 15 euro. In voorverkoop (via e-mail opus7dalfsen@gmail.com) zijn de kaarten verkrijgbaar voor 12,50 euro.

Lees ook

Muziekbokaal voor gemeenten en Stichting Muziek Netwerk Salland

WIJHE – De gemeenten Raalte en Olst-Wijhe hebben voor hun inzet voor het muziekonderwijs op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.