minder geld voor uitkeringen in raalte

De gemeente Raalte krijgt dit jaar 427.000 euro minder voor bijstandsuitkeringen, terwijl het aantal uitkeringen in Raalte stijgt. Op 1 januari 2010 stond het aantal bijstandsuitkeringen in Raalte nog op 270. Op 1 september is dat aantal gestegen naar 304.

Eerder maakte minister Donner bekend dat er fors wordt bezuinigd in gemeentelijke budgetten voor de bijstand. In totaal krijgen gemeenten dit jaar 448 miljoen euro minder om bijstandsuitkeringen te betalen.

De SP-fractie in Raalte maakte zich zorgen om deze landelijke bezuiniging en stelde het Raalter college vragen over de gevolgen van de bezuiniging voor de gemeente Raalte. Want, vreest de fractie, dat fors snijden in de budgetten voor bijstand en thuiszorg ten koste gaat van mensen die zorg nodig hebben en mensen een laag inkomen.

De gemeente Raalte meldt nu dat er door de bezuiniging van het Rijk een tekort van 476.700 ontstaat. Dit tekort wordt opgevangen door een reserve van 500.000 euro, die opzij werd gezet in de voorjaarsnota.

Ook ontvangt Raalte minder geld voor maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Minister Klink snoeide deze uitkering met 200 miljoen euro. Gevolg voor Raalte is dat ze voor maatschappelijke ondersteuning ruim 300.000 euro minder te besteden heeft. Samen met Dalfsen, Staphorst en Zwartewaterland, is Raalte nu bezig met een analyse om te kijken hoe deze bezuiniging wordt opgevangen. In de Najaarsnota wordt daarover meer duidelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.