laag zuthem start aanleg samenlevingsveld

Medio oktober zijn de eerste werkzaamheden voor de inrichting van het ‘samenlevingsveld’ in Laag Zuthem gestart. Er komt een kunstgrasveld met een basketbalgedeelte. Het ‘samenlevingsveld’ moet als ontmoetingsplek voor jong en oud gaan dienen. Ton Kattenberg, voorzitter Plaatselijk Belang, is blij dat het eindelijk gaat gebeuren. “Ons dorp krijgt een gezellige ontmoetingsplek voor jong en oud, in het hart van Laag Zuthem. Er zijn heel wat werkzaamheden en gedachten aan vooraf gegaan, voor het uiteindelijke plan er lag.”

De eerste weken staan in het teken van voorbereidende grondwerkzaamheden, uitgevoerd door Zielman Dienstverlening uit Laag Zuthem. CSC Ceelen Sport Constructies uit Zeewolde krijgt opdracht voor de aanleg van het kunstgrasveld.

Naast het kunstgrasveld en het basketbalgedeelte komt er aan de voorzijde van het terrein een tafeltennistafel en kun je er volleyballen en jeu de boules spelen. Centraal op het terrein komt een kabelbaan. Naast het basketbalveld worden speciale buiten fitnesstoestellen geplaatst.

Voor de inrichting van het veld schreef Plaatselijk Belang een projectvoorstel en ging op zoek naar subsidieverstrekkers. Subsidies zijn toegezegd door het Oranjefonds, LEADER-project Salland, de Rabobank, de plaatselijke basisschool De Linde en Plaatselijk Belang Laag Zuthem. Een werkgroep boog zich over de indeling van het veld aan de Zunnebelt. Ideeën voor de plannen zijn voort gekomen uit verschillende brainstormsessies met dorpelingen en toegezegde subsidies.

Plaatselijk Belang streeft er na om het terrein in het voorjaar van 2011 op feestelijke wijze officieel te openen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.