jassen waxen en harpmuziek bij de olsterhof

Bij de Olsterhof in Olst kun je op 7 november zien hoe jassen een nieuw leven krijgen door middel van waxen. Ondertussen verzorgt Mechteld Karlien de Jongh een muzikaal intermezzo op de harp.

Veel mensen kennen de oer-Engelse waxjas als een jas voor het echte buitenwerk. In de loop der jaren zijn er verschillende modellen en kleuren bijgekomen. Wat ieder geval is gebleven, is de waxlaag die afhankelijk van het gebruik om de paar jaar vervangen moet worden.

Tijdens de open dag van de Olsterhof kun je zien hoe op traditionele wijze jassen worden voorzien van een verse dressing. Doorlopend wordt dit ambachtelijke werkje aan het publiek getoond. Het re-waxen van een jas is van belang om de jas waterdicht te houden en voorkomt bovendien slijtage.

De entree is gratis, maar aan het waxen van je eigen jas zijn wel kosten verbonden. Meer informatie vind je op staging2.olsterhof.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.