Home / archiefcentraal / jansz zingt dylan in het holstohus theater

jansz zingt dylan in het holstohus theater

‘Dromen van Johanna’ is de titel van een boek én cd met vertalingen die Ernst Jansz maakte van het werk van Bob Dylan. Op zaterdag 30 oktober brengt hij in het Holstohus Theater in Olst een theaterprogramma onder dezelfde titel.

Ernst Jansz heeft een lange carrière in de Nederlandse muziek achter de rug, die al in de jaren zestig begon. Hij speelde bij CCC en later bij de succesvolle band Doe Maar die ooit een legendarisch concert in de Hooiberg in Olst gaf.

Ernst Jansz is zeer veelzijdig en heeft zijn sporen verdiend als schrijver van boeken en filmmuziek en als producent. In de afgelopen jaren maakte hij onder andere theatertours met Boudewijn de Groot. Nu komt Ernst Jansz met een nieuw project onder de titel “Dromen van Johanna”. In twaalf maanden vertaalde Jansz twaalf teksten van Dylan. Hij koos hiervoor prachtsongs als ‘Visions of Johanna’, ‘Desolation Row’ en ‘Just like a woman’ . Boeiend vertelt hij tijdens zijn optredens over de ontstaansgeschiedenis ervan. Ernst Jansz wordt bijgestaan door Guus Paat, een Indische gitarist die deel uitmaakt van het IMC keroncong ensemble, op lapsteel, ukelele en dobro. De muziek van Dylan krijgt hierdoor een extra klankkleur waarin ook de Indische afkomst van Ernst Jansz doorklinkt.

Kaarten voor het optreden zijn in de voorverkoop bij het Holstohus (VVV of bieb), Boekhandel Korten in Olst en postagentschap Bourquin in Wijhe of kunnen gereserveerd worden via info@holstohustheater.nl

Lees ook

Jaarverslag: SallandWonen tevreden, maar ook zorgen over financiën

RAALTE – Corona of niet, SallandWonen heeft de belangrijkste projecten die gepland stonden voor het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.