is heidi toonk leraar van het jaar

Heidi Toonk is door haar studenten, collega’s en directie voorgedragen als docent van het jaar. Ze geeft lessen Beeldende Vorming aan de sociale opleidingen tot Etaleren aan de detailhandelsstudenten. Ze is coach, stagebegeleider, heeft taken op het gebied van examinering en is medeontwikkelaar van de niveau-1 opleidingen in Raalte.

Volgens haar studenten, collega’s en de directie is goed in structureren en overzicht houden, schept daardoor orde en heeft natuurlijk gezag. Ze is duidelijk over wat ze wil en geeft haar grenzen goed aan. Op die manier ontstaat er een prima sfeer om te kunnen leren. Ze zorgt ervoor dat studenten zelf hun verantwoordelijkheid nemen. “Het zweet moet op de juiste rug staan” is één van haar kenmerkende uitspraken. Toonk geeft studenten en collega’s gericht en met humor feedback. Ze denkt in mogelijkheden, “Nu weet ik waar ik aan toe ben en kan ik aan de slag,” aldus een student na een coachingsgesprek.

Toonk weet het beste uit studenten boven te halen, daagt als coach studenten uit om voor zichzelf stevige doelstellingen neer te zetten en bewaakt de uitvoering strak. Ze zorgde er voor dat bij de opleiding ‘Verkoper’ waar eerst 70% van de studenten voortijds stopte, nu 70% het diploma haalt.

De Stichting Beroepskwaliteit leraren en onderwijspersoneel organiseert deze verkiezing in het kader van de ‘Dag van de Leraar’. Deze dag wordt jaarlijks georganiseerd om de kwaliteit van leraren in het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs zichtbaar en bespreekbaar te maken en het leraarschap op een positieve manier in beeld te brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.