i did it my way brood is niet na te doen

The Wild Romance wervelde zaterdagavond even langs De Lantaarn. In een zo goed als authentieke bezetting. Maar Danny Lademacher moest een van de gitaristen afmelden. “Wegens ziekte. Langdurige ziekte. Misschien staat hij niet meer op het podium”. Het ging om David Hollestelle. En ja, Herman Brood zelf… Stick doet hem na.

Het was toch wel een beetje de bijeenkomst van de teloorgang. Geen Bertus Borgers op sax. Geen Fredde Cavalli die in 2008 al overleed. Ik heb Brood wel een keer of tien van het Amstelhotel zien springen. Die man is dus niet te evenaren. Een avondje Lantaarn werd meer een gemis aan Brood and his Wild Romance dan dat oude tijden herleefden.

De huidige leadzanger doet zijn best wel. In zijn beweginkjes doet hij Brood prima na. Hand door de vetkuif. Af en toe prrrr roepen. Leunend op de microfoon bijna omvallen. Vragen om drinken omdat ie een droge strot heeft. “Heej Hellendoorn, nu weet ik weer waar ik ben, kunnen jullie mij een beetje volgen?” Maar dan krijg je toch het gevoel naar de soundmixshow te kijken. Een soundmixshow voor veertigers en vijftigers.

Wat onverlet laat dat het repertoire van Brood keurig vertolkt werd, ook tot groot genoegen van een volle Lantaarn, gemiddelde leeftijd 45 jaar. Maar Brood did it his way. Dat is niet na te doen. Dat is wel in herinnering gebracht. En daarom vandaag de hele dag You Tube-filmpjes van Brood draaien.

Harrie Kiekebosch.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.