het louvre in heino

Het portret, het stilleven, het interieur, het landschap, het gebouw en het stadsbeeld: vrijwel alle voorkomende thema’s uit de kunstgeschiedenis zijn in de collectie van Reyn van der Lugt aanwezig.

Thomas Struth maakte een befaamde museumserie waarvan in Kasteel het Nijenhuis ‘Musée du Louvre 2’ te zien is, een schijnbaar toevallige compositie van Italiaanse meesterwerken en een hedendaags publiek in een klassieke museumzaal van het Louvre. Edwin Zwakman, Hans Op de Beeck, Frank van der Salm, Job Koelewijn, Bas Princen en Marike Schuurman richten zich op fotografie van het (imaginaire) natuurlijke en urbane landschap. Ook voor geënsceneerde fotografie in portret en interieur is een voorname rol weggelegd. Viviane Sassen gaf haar Afrikaanse modellen trots en eigenwaarde, August Sander inventariseerde al in de jaren ’20 van de vorige eeuw de karakteristieken van de Duitse bevolking.

In de 25 jaar dat hij beeldende kunst, design en fotografie verzamelde, spitste Van der Lugt zich toe op hedendaags conceptueel werk. Uitzonderingen op de kunstfotografie vormen Cas Oorthuys, Ed van der Elsken en August Sander, die als documentaire fotografen ook op de tentoonstelling vertegenwoordigd zijn.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.