heetens duo in rtl modetalentenjacht

“Maandag 25 oktober om half tien op RTL 5, kijken dus…” Eventjes is het net alsof Maudy Alferink elke dag TV-spotjes inspreekt. Alleen de wijzende vinger en de knipoog richting camera ontbreken nog. “Joh, ik heb dat al zo vaak moeten zeggen tegen vrienden en kennissen”, verontschuldigt ze zich lachend. Samen met Camilla Oostewechel is ze op de eerder genoemde datum als deelnemend koppel te zien in het programma ‘Holland’s Best Fashion Designers’.

Hoever de twee van oorsprong Heetense dames in het programma zijn gekomen? Daarover mogen ze niks zeggen. Hun zwijgplicht is contractueel vastgelegd. De winnaar van het programma krijgt 25.000 euro en bovendien wordt de collectie waaraan dat koppel heeft gewerkt in productie gebracht.

Maudy (22) en Camilla (26) hebben een missie. De wereld een stukje creatiever en kleurrijker maken. Daartoe hebben ze een jaar geleden hun eigen bedrijfje VOLT opgericht. Dat is een kapstok voor al hun activiteiten, maar het hoofddoel is een eigen modecollectie. Maudy klust onder de vlag van VOLT bij als illustratrice en styliste en Camilla houdt zich daarnaast bezig met websitedesign en grafische vormgeving.

Hun kantoor/atelier is sinds kort gevestigd in een groot leegstaand bedrijfspand in Deventer. Invloeden halen ze overal vandaan. Maudy is gefascineerd door maatschappelijke ontwikkelingen, muziek en kunst; Camilla raakt vooral geïnspireerd door de culturen die ze tegenkomt tijdens haar reizen en boardsport. “Dat willen we combineren tot een modecollectie met verrassende kleding. Het kan frisser, leuker en anders. Creatiever en meer experimenteel, maar dan wel betaalbaar en voor een breed publiek. Onze kleding ligt op dit moment al in enkele winkels, maar dat aantal willen we nog veel verder uitbreiden.”

Het was Camilla die een tijd terug een spotje zag op TV waarmee kandidaten voor Holland’s Best Fashion Designers gezocht werden. De opdracht die in het vooruitschiet lag, sprak haar direct aan: maak een eigen collectie voor Björn Borg. Maudy: “Mijn eerste reactie was: Björn Borg, dat is best wel saai, maar ja, dan kom je aan het denken… Misschien kunnen wij er dan juist wel een frisse draai aan geven. En eerlijk is eerlijk, mijn opvatting over Björn Borg bleek ook niet te kloppen. We zijn op het hoofdkantoor geweest en daar hebben we hele mooie en verrassende dingen gezien.”

Nadat het tweetal zich had opgegeven, kregen ze een uitnodiging van Endemol voor een castingdag. Camilla: “We stelden ons er niks van voor. Duizenden teams hadden zich ingeschreven. Maudy zat er met een enorme kater. Maar we kwamen erdoor. Daarna werden we uitgenodigd voor een selectiedag bij het Nederlandse kantoor van Björn Borg. We kwamen er om elf uur ’s ochtends aan. De avond ervoor was het laat geworden in Amsterdam en we hadden er allebei echt geen zin in. Er waren in totaal veertig kandidatenkoppels. Van ‘haute couture’-types tot Lady Gaga’s. We hadden toen nog zoiets van ‘als we niet snel aan de beurt zijn, gaan we naar huis’. Maar we mochten vrijwel meteen. Een tijdje later kwam een telefoontje. We zaten bij de laatste vijftien koppels, waarvan er acht geselecteerd zouden worden voor het programma. Of ze ook opnames mochten maken in ons atelier. Nou, dat was toen nog gewoon de rookkamer van het studentenhuis waarin Camilla woont. Maar toen de cameraploeg kwam, bleken we al door de selectie te zijn. Voordat we het wisten stonden we al voor de deur van ons nieuwe tijdelijke huis.”

Al die tijd dat ze in het huis zaten, werden ze gevolgd door de camera’s. Van het opstaan tot het slapengaan. “Het was best even wennen”, stelt Camilla. “In het begin sloeg ik helemaal dicht. Dat verwachtte ik echt niet van tevoren. Ik ben helemaal niet verlegen ofzo, maar na een paar dagen werd dat al wat beter. Gelukkig had Maudy wat minder last van cameravrees.” De kijkers zullen een hele trits aan extravagante kandidaten aan zich voorbij zien komen. Maudy: “Sommige mensen zullen vinden dat ik me extravagant kleed, maar ik heb geen extreem karakter. Ik ben maar gewoon een normale meid. Als je keek naar sommige kandidaten… Er zaten echte dramaqueens tussen. Ik voelde me af en toe echt een grijze muis. Maar we hebben veel leuke mensen leren kennen. Van tevoren hadden Camilla en ik met elkaar afgesproken dat we respectvol met de andere kandidaten zouden omgaan. Er zijn echt wel kleine aanvaringen geweest, dat is ook logisch met allemaal ambitieuze mensen, maar we zijn heel dicht bij onszelf gebleven. Wij zijn echt tof, haha!”

Camilla en Maudy zijn op dit moment bezig met de organisatie van hun eigen feest. Op zaterdag 30 oktober viert het tweetal in het Havenkwartier van Deventer hun deelname aan het programma. Daarnaast is het ook een verlaat verjaardagsfeestje. Achter de draaitafels staan BEF Soundsystem en de Kaasverzamelaars. Speciale gast is Atomic Playboy, niemand minder dan DJ Abraxas, de grote man achter The Party Animals en tevens kandidaat van Holland’s Best Fashion Designer. Alle vrienden, kennissen en zakelijke contacten zijn welkom. Meer informatie op staging2.voltdeventer.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.