havo leerlingen geconfronteerd met alcohol

Zo’n zestig Havo-leerlingen van de Capellenborg in Wijhe gingen afgelopen vrijdag in gesprek over alchol in de jongerenbus van Tactus Verslavingszorg. Aan de hand van stellingen werd er gediscussieerd over alcohol. Burgemeester Ton Strien was hierbij aanwezig, omdat ook de gemeente het belangrijk vindt dat er aandacht is voor de gevaren van te veel, te vaak en te vroeg alcohol op jonge leeftijd.

Aan de hand van stellingen en een dvd werden pittige en eerlijke discussies gevoerd met de leerlingen. Hun kennis over alcohol werd getest en ze werden geïnformeerd over de gevaren van alcoholgebruik. Door het bekende spel ‘petje op petje af’ kwam de discussie op gang. Met stellingen zoals “alcohol maakt dik, waar of niet waar” of “jongens kunnen beter tegen alcohol dan meisjes, waar of niet waar”. Ook de burgemeester en de leerkrachten deden mee en hadden zelfs soms moeite met het vinden van de goede antwoorden.

Er werd een dvd getoond, waarbij een meisje vertelde dat zij na het indrinken voor een schoolfeest wel heel weinig van het feest had meegemaakt en uiteindelijk in het ziekenhuis was beland. Zij was pas 13 jaar. Na afloop kreeg iedereen folders mee, een doosje pepermuntjes en een flesje water. Ook lekker!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.