hard werken aan zes nieuwe ommetjes

Als alles volgens plan verloopt, is Salland in het voorjaar van 2011 zes nieuwe wandelroutes rijker. In even zo veel dorpen in de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte zijn vrijwilligers bezig met de plannen voor nieuwe ‘Ommetjes’, wandelroutes van 5 tot 10 kilometer door het buitengebied, vaak over ‘paden van vroeger’ die door de verkavelingen van de jaren zeventig een beetje in de vergetelheid zijn geraakt. De initiatiefnemers zijn enthousiast. “Vanuit de gemeenschappen bestaat er veel vraag naar extra wandelroutes. Wandelen is immers populair!”

De routes liggen in Schalkhaar, Bathmen, Wesepe, Welsum, Nieuw-Heeten en Luttenberg. Het ‘Ommetjes’-project wordt uitgevoerd door Landschap Overijssel in samenwerking met de Overijssels Vereniging van Kleine Kernen en Stichting Stimuland. Daarbij is er een grote rol weggelegd voor de bewoners van de kernen die een Ommetje wensen te krijgen. Karola Schröder houdt zich namens Stimuland bezig met de ondersteuning van twee Ommetjes uit het project. Zij doet dit samen met Kristianne van der Put van Landschap Overijssel. In verband met de subsidieaanvraag moeten de plannen op 15 oktober gereed zijn. Het project wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel. Voor de daadwerkelijke realisatie van de zes ommetjes is een subsidie aangevraagd bij Leader Salland.

We treffen Karola in landbouwmuseum De Laarman in Luttenberg. Daar zijn die vrijdagmiddag vertegenwoordigers van de verschillende dorpen aanwezig om tekst en uitleg te krijgen over de bewegwijzering van de routes. Gerda Vree Egberts en Carla Schotman zijn van de partij namens Luttenberg, Ineke Hagen namens Nieuw Heeten. “We hebben heel veel aan de hulp van Karola en Kristianne”, vertellen de dames. “Aan de hand van hun tips leiden ze ons stapsgewijs door het project. En dat is ook nodig gezien de deadline. Ja, het wordt nu allemaal, zo vlak voor 15 oktober een beetje hectisch, maar dat hoort erbij.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.