gratis boek voor leden bibliotheek raalte

In het kader van Nederland Leest ontvangen alle leden van de bibliotheek Raalte het boek De grote zaal van Jacoba van Velde gratis in de periode van 22 oktober tot en met 19 november. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is in die periode langs te gaan bij de bibliotheek. Daarnaast heeft de bibliotheek twee lezingen op het programma staan die aansluiten bij de thematiek van ‘De grote zaal’. De lezingen worden georganiseerd door het leescafé Raalte.

In De grote zaal beschrijft Jacoba van Velde op indringende wijze de eenzaamheid die de ouderdom met zich mee kan brengen. De grote zaal verscheen in 1953 en werd een ongekend succes. Dit vergeten literair meesterwerk is een van de meest vertaalde Nederlandstalige boeken.

Stella Braam komt op donderdag 11 november naar het Kulturhus Raalte. Zij is schrijvend en sprekend journaliste. Ze schrijft boeken, artikelen en columns en houdt lezingen in Nederland en Duitsland. Haar stelling ‘Ouder worden is een avontuur’ wordt op deze avond besproken aan de hand van haar ervaringen en werk. Ook is er ruimte om met de schrijfster in discussie te treden. De lezing duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur.

Anton Valens is op maandag 15 november bij het Podium Heino. Tijdens zijn werk bij de Thuiszorg maakte Anton Valens kennis met ouderen. Hierover heeft hij romans geschreven.

Entree voor de lezingen is voor leden van het leescafé gratis. Losse kaarten 7,50 euro, introducés 5 euro en tot 18 jaar 3,50 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.