gewoon carolien identificatie

Veel energie ging naar mijn studies, ik heb altijd goed kunnen leren en daar identificeerde ik me mee. Ik maakte me er druk om, het kostte veel energie. Ik werd docente. Had een beeld van hoe ik wilde zijn als docente. Ik moest veel van mijzelf. Ik ging verder leren, mocht me paranormaal therapeute noemen, wat nu natuurgeneeskundig therapeute heet. Allemaal identificaties.

We denken allemaal in: ik ben een man, vrouw; ik ben tandarts, accountant, baas, werknemer of moeder/vader. Ik ben dik, dun, slank, mooi, liefdevol, kattig. Ik ben boos, blij, verdrietig; ik ben die emotie. Ik ben die problemen, die aandoening, die ziekte. Ik ben mijn geschiedenis, en opvattingen. Dat geeft onnoemelijk veel lijden en stress, zowel voor ons persoonlijk als in de maatschappij. Ja, we zijn soms in de rol van bv moeder/vader zijn en we doen dat zoals we denken dat we die rol het fijnste kunnen spelen. Maar dat is niet onze oorspronkelijke aard.

Ik begon bewust contact te maken met mijn lichaam. Mijn gedachten bekijken: welke gedachten komen in mijn hoofd en hoe voelt dat dan in mijn lichaam. Kan ik anders denken? Dus anders voelen? Daarna, in contact komen met wat ik in mijn lichaam voel, dan Zijn (dus niets veranderen) en dan toestaan dat er zich iets aan me onthult. Zo kwam ik steeds meer bij mijzelf/ mijn Zelf (ziel). Dat voelde fijn, rustig. Steeds meer en langer kon ik Zijn, meer en meer onthullingen kreeg ik over wie ‘ik’ werkelijk ben. Steeds dichter bij God…

Onze oorspronkelijke natuur heeft een onbeperkt karakter (waarover een volgende keer meer). Daarom, als we ons identificeren met liefde, met ruimte, met verbondenheid; als we in de weidsheid van de natuur zijn, dan ervaren we geluk en vrede. Identificeren we ons daarentegen met iets beperkts, dan ontstaat stress en onbehagen. iedereen kan dit in zijn leven ervaren.

Waar identificeer jij je mee? Wat/wie heb je nodig om je identificatie los te laten?

Wil je reageren of vragen n.a.v. dit stukje, neem gerust contact op via info@carolienjonkman.nl. Zie ook staging2.carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.