expositie van de haan in wijhese molen

Een tentoonstelling van Teun de Haan is tot 25 oktober te zien in de molen van Wijhe. De ronde muren van het de Wijhese molen vormen een fraaie omlijsting van het werk van Teun de Haan, schilder, graficus en beeldhouwer. 25 schilderijen hangen naast en onder elkaar, tot in de nok van de molen. Dat het werk daardoor niet tot in detail kan worden bekeken vormt geen bezwaar.

Wie op zoek is naar hedendaagse figuratieve kunst, kan een uitstapje ondernemen naar de Wijhese molen. Het rijksmonument uit het jaar 1703 is sedert april 2010 ingericht als galerie brasserie en te vinden aan het begin van de Langstraat

De Wijhese kunstenaar Teun de Haan (geboren te Raalte 1944) volgde zijn kunstopleiding aan de Academie voor Kunst en Industrie in Enschede. Van huis uit is hij illustrator, een discipline die op den duur verlengd werd naar grafiek, schilderen, beeldhouwen en zelfs het schrijven van korte verhalen.

In zijn werk is hij vooral een verteller, een eigenschap die kenmerkend is voor de stijl van het magische realisme. Op het eerste gezicht zijn de schilderijen een objectieve weergave van een waarneming, die echter bij nadere beschouwing denkbeeldig of vervreemd blijkt te zijn. Daarmee sluit Teun de Haan eigentijds aan bij de magische realisten uit de jaren vijftig en zestig. De bezoeker wordt meteen al buiten bij de ingang geconfronteerd met dit fenomeen door het schilderij ‘Balanceren’, zo te zien een zelfportret waarmee de schilder alvast een voorzetje lijkt te geven.

De tentoonstelling ‘Vijfentwintig Schilderijen & Een Beeld’ van Teun de Haan in Galerie Brasserie 1703 te Wijhe is zeer de moeite waard en duurt nog tot 25 oktober. Van harte aanbevolen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.