eigen wiese viert 125 jarig bestaan

Het Raalter vrouwenkoor ‘Eigen Wiese’viert op 16 oktober het 12,5-jarig bestaan. In ruim 12,5 jaar is het koor uitgegroeid tot een koor van ruim vijftig vrouwen. Tevens neemt het koor op die dag afscheid van dirigent en medeoprichtster Mia Wielick. Na 12,5 jaar dirigeren vindt zij het tijd worden om het dirigeerstokje over te dragen aan een jongere dirigent.

Mia Wielick is de initiatiefneemster geweest die, samen met vier andere vrouwen, het besluit nam om een koortje op te richten. In april 1998 werd een oproep in de krant geplaatst. Was het eerst een klein groepje vrouwen die gezellig met elkaar zongen, de oproep in de krant zorgde er al snel voor dat het koortje een koor werd met dertig vrouwen. Nu, in 2010, bestaat het koor uit 52 vrouwen waaronder de dirigent, twee accordeonisten en wordt er meerstemmig gezongen. Het repertoire bestaat uit lichte muziek, vrolijke liedjes uit de afgelopen jaren, maar ook stemmige rustige liedjes en kerstliedjes staan op het repertoire.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.