Home / archiefcentraal / ehboers klaar voor wandelvierdaagse

ehboers klaar voor wandelvierdaagse

De cursussen worden georganiseerd door EHBO Raalte. Deze vereniging heeft ook de coördinatie van de EHBO-posten en -materialen op zich genomen. Aan de nieuwe cursus deden dertig EHBO’ers vooral uit Broekland; Haarle; Nijverdal/Hellendoorn; Heeten/Nieuw Heeten; Wesepe; en Luttenberg

mee. Zij gaan ook de posten in die dorpen bemannen.

Begin oktober is EHBO Raalte gestart met twee cursussen EHBO Jeugd A. Deze cursussen zijn voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs in Raalte. In twintig lessen leren de kinderen hoe zij moeten handelen als er een ongeluk gebeurt of als iemand bijvoorbeeld flauwvalt.

Anders dan bij EHBO voor volwassenen leren de kinderen niet reanimeren. Dat is voor kinderen veel te belastend. Wel leren de kinderen de situatie goed in te schatten en hoe ze voor veiligheid van zichzelf en de patiënt kunnen zorgen. Met een kleiner ongeluk zoals een bloedneus, een wond of een tand die uit de mond is geraakt weten de Jeugd EHBO’ers na hun examen wel raad.

Lees ook

Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer 60 jaar getrouwd

RAALTE – Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer uit Raalte vierden op zondag 17 oktober hun 60-jarig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.