een hond is altijd te vertrouwen

Bekend staan als de bonte hond, een hondenleven hebben, de hond in de pot vinden: er zijn talloze spreekwoorden waarin honden niet echt positief naar voren komen. Het is dierendag en dus reden om op deze dag verschillende honden en hun baasjes centraal te zetten. Drie hondenbezitters aan het woord of zij wellicht een positief spreekwoord konden bedenken.

Op straat wandelt mevrouw Kuipers samen met haar hond Rakker. Rakker is een kruising tussen een teckel en een herder. “Een hond is altijd te vertrouwen”, zegt Kuipers. Elders in Raalte loopt Rodey samen met de bullterriër Jay. In de uitdrukking ‘een hond lijkt op zijn baasje’ kan hij zich wel vinden, want de hond is namelijk niet van hem. Als laatst is mevrouw Jansen haar Schotse collies Micha en Kira aan het uitlaten. Een spreekwoord bedenken kan ze zo niet, maar wel meldt ze dat ze de honden op dierendag niets extra’s geeft, want ze worden namelijk elke dag al verwend.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.