Home / archiefcentraal / eagles maakt gehakt van fc dordrecht 8 0

eagles maakt gehakt van fc dordrecht 8 0

Go Ahead Eagles heeft vrijdagavond in eigen huis uitgehaald tegen FC Dordrecht. De ploeg van trainer Andries Ulderink won met 8-0. Luis Pedro maakte een zuivere hattrick.

De Deventenaren werden in de twaalfde minuut in het zadel geholpen. FC Dordrecht-verdediger Tom Beugelsdijk maakte een overtreding op Van der Biezen in de zestien meter. Beugelsdijk kreeg rood en Van der Biezen zelf schoot de strafschop binnen.

Dordrecht-trainer Hennie Wiel was met alle goede bedoelingen en hoop richting Deventer afgereisd. De trainer had niets gewijzigd sinds de laatste drie wedstrijden, op een nuance na. Dat had te maken met het spel van Go Ahead. “We wisten dat zij gretig zouden zijn na drie duels op rij te hebben verloren. De eerste tien minuten kon het nog alle kanten op, maar na de benutte penalty was het aardig over met ons. Het werd een moeilijk vervolg om met tien man verder te spelen.”

De elf van Eagles drukten vervolgens door op de tien van Dordrecht, met een hoofdrol voor Luis Pedro. De aanvaller maakte een zuivere hattrick, door in de 29e, 34e en 42e minuut te scoren. Pedro staat dankzij deze hattrick op acht treffers en loopt dus één op één. Na rust breidde Eagles de score verder uit met doelpunten van Janota (2), Hollart en Heerkens.

Wiel: “Waar ik echt van baal is dat er twee supportersbussen achter ons aan zijn gereden om ons te steunen en aan te moedigen. Wat een avond hebben zij hier beleefd. De felicitaties gaan uit naar Andries Ulderink en zijn ploeg, die een fantastische wedstrijd hebben laten zien.”

Ulderink kan tevreden terug kijken op deze wedstrijd. “Er zat tempo in en we waren gretig om doelpunten te maken. De spelhervatingen kwamen ook goed uit de verf, waar ook een aantal doelpunten uit voort zijn gekomen. Wij hebben vanavond drie punten gepakt en het doelsaldo aardig op kunnen vijzelen. Na een goede start kwamen wij als even in in een mindere periode terecht. Ondanks da, is het intern bij ons en binnen de spelersgroep rustig gebleven. We hebben een jongen ploeg en veel nieuwe mannen op het veld, waarmee wij aan de toekomst werken. Het doel is om ook bij de top drie te horen in de Jupiler League en wie weet zit er wel meer in.”

Lees ook

Expositie Y-Factor 3 in Holstohus

OLST – Tot en met 26 februari is in het Holstohus de expositie ‘Y-Factor 3’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.