diks design probeert in huid klant te kruipen

“We zijn geen ja-knikkers”, zeggen Henk Diks en Eric Lankreijer van meubel- en interieurbouw bedrijf Diks Design. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van meubels en interieur. Als klanten bij Diks Design een meubel willen laten ontwerpen dan gebeurt dat in nauwe samenspraak. “We proberen samen tot een mooi ontwerp te komen.”

December vorig jaar verhuisde Diks Design van de ene naar de andere kant in het pand aan de Klipperweg en daarmee heeft het bedrijf nu naast een werkplaats ook een showroom tot zijn beschikking. “Alleen is het wel lastig om de showroom vol te krijgen, want elk meubel dat we maken is uniek, omdat deze specifiek voor de klant wordt gemaakt. Toch is het nu met de showroom mogelijk een vaste collectie te gaan samen stellen en die in de toekomst ook in de rest van het land te verkopen.”

Met het nieuwe pand zijn Henk Diks en Eric Lankreijer ook een samenwerking aangegaan. Diks is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van meubels en keukens, terwijl Lankreijer een toegevoegde waarde biedt op het gebied van keukens. Lankreijer is namelijk al jaren lang actief in de keukenwereld. Als monteur voor drie grote internationale meubelbeslagfabrikanten doet hij de service voor de hele Benelux. Hij weet als geen ander waar in de loop der jaren de mechanische problemen kunnen ontstaan. “Eric heeft een fantastisch toegevoegde waarde voor het bedrijf. We hebben allebei een eigen taak in het proces en vullen elkaar goed aan.”

Nu het bedrijf ook standaard keukens levert, kan Diks Design haar markt dus verbreden, zeker nu er geen keukenspeciaalzaak meer in Raalte zit. Maar het bedrijf wil zich absoluut niet profileren als keukencentrum. Lankreijer: “Kleinschalig ontwerpen we keukens en bovendien richten we ons vooral op designkeukens. Tegenwoordig is een keuken veel minder een keuken, maar des te meer onderdeel van het interieur en daar streven we naar.”

Het gaat bij Diks Design niet alleen om het verkopen van interieurs, maar als Diks en Lankreijer een opdracht krijgen proberen ze in de huid van de klant te kruipen en daarbij houden ze de klant een spiegel voor. Diks: “We proberen er achter te komen of de wens van de klant klopt. Na een eerste gesprek willen we graag bij de mensen thuis kijken of het idee van de klant daadwerkelijk een goed idee is. Mensen baseren hun ideeën doorgaans op het bestaande aanbod, maar wij proberen met de mensen mee te denken en met nieuwe ideeën te komen. We willen zelf graag ook mooie interieurs maken.”

Op zondag 10 oktober houdt Diks Design een open dag in het pand aan de Klipperweg 10 (bij tankstation TinQ). Onder het genot van een hapje en een drankje is iedereen welkom om er informatie te krijgen, de werkplaats en meubels te bewonderen en natuurlijk ideeën op te doen. Van 11.00 uur tot 16.00 uur staan de deuren open.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.