dierendag en dolfijn its all in the name

Dierendag en de Dolfijn… It’s all in the name! De leerlingen van de Heinose basisschool hebben maandag verschillende activiteiten ondernomen in het kader van de feestdag voor dieren. De ochtend begon met een kringgesprek met dieren. Elk kind mocht zijn of haar huisdier meenemen. De trotse bezitters vertelden aan hun klasgenoten over onder andere verzorging en voeding. Er waren natuurlijk veel honden, katten en cavia’s. Maar ook dieren als pony’s, schildpadden en wandelende takken.

De groepen 1 en 2 zijn vervolgens naar kinderboerderij “de Dondertman” in Holten geweest. De kinderen konden dieren bekijken, aaien en voeren. Voor de kinderen van groep 3 en 4 kwam José van Dam van dierenpension de Berkensingel in Lemelerveld naar de school. Zij vertelde over haar pension en gaf een demonstratie hondentrimmen.

Bij groep 5 en 6 was dierenarts Suurenbroek op bezoek. Hij vertelde over zijn werk. Kinderen mochten natuurlijk ook van alles vragen. Ook mochten ze materialen bekijken en uitproberen zoals een stethoscoop. Daarna mochten ze mee naar de praktijkruimte waar een korte rondleiding de ochtend afsloot. De groepen 7 en 8 werden geïnformeerd door de fam. Hulsman over het reilen en zeilen van dierenbegraafplaats De Vennenberg in Dalfsen. De kinderen hebben stilgestaan bij wat er na het overlijden van een dierbaar huisdier voor mogelijkheden zijn.

Meer foto's