dag 2 sw4d de dag van heino

De eerste wandeldag van de Sallandse Wandelvierdaagse zit er op. Woensdagochtend trokken vele wandelaars hun wandelschoenen weer aan voor de tweede dag. Sommige wandelaars kwamen deze ochtend wel wat moeizaam op gang, want met de eerste kilometers in de benen wordt je wat stram wakker. Het weer is iets veranderd ten opzichte van dinsdag. Hoewel de temperatuur wat hoger ligt, stond er vanochtend een stevige wind.

Woensdag lopen alle routes gezamenlijk naar Heino. Via het Hoftheater en door de bossen van het Reelear komen de wandelaars in Heino terecht. Na rustpunt Oortwijn gaan de verschillende routes ieder hun eigen weg. De 20 km route komt onder andere langs ‘t Natuurlijk Huus, de 30 km leidt langs de Ganzepan en de 40 gaat door het Sterrenbos.

Met de wandelaars van de 20 km route gaat het, op een enkele blaar op de voeten na, erg goed. Woensdagochtend en –middag konden de wandelaars bij ’t Natuurlijk Huus even bijkomen met een volle bak erwtensoep, voordat zij hun route vervolgden naar de finish in Raalte.

De deelnemers zijn tot dusver louter enthousiast over de mooie wandelroutes dwars door de bossen en statige lanen. “Af en toe is het wel een beetje glad en modderig, maar verder is het prachtig,” vertelt één van de tweevoeters die bijkomt bij ’t Natuurlijk Huus.

Onder de deelnemers is ook een man uit Heerde die de 20 kilometer niet op gewoon schoeisel aflegt. Onder zijn voeten zijn namelijk geen wandelschoenen gebonden, maar een paar fel gele klompen. “Normaal loop ik de 30 kilometer op gewone schoenen, maar nu loop ik voor het eerst op klompen en dus begin ik rustig met 20 kilometer.”

Voor de kids staat woensdag de zwanenroute op het programma. De kinderen lopen een stukje richting Heino via de Hondemotswetering, omdat daar veel zwanen leven.

Klik hier voor een videoverslag van de eerste wandeldag.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.