cursus amfibieen en libellen in olst wijhe

Bij de paddentrek in Wijhe en Olst komen we de gewone pad, de bruine en groene kikker en de kleine watersalamander tegen. Maar in poelen worden steeds vaker bijzondere soorten aangetroffen zoals de kamsalamander. Bij Rande heeft een knoflookpad gezeten. Mogelijk dat die ook in Olst in poelen te vinden is. Over het voorkomen van libellen en waterjuffers in onze gemeente weten we maar weinig. Waar komt bij ons bijvoorbeeld de weidebeekjuffer en bandheidelibel voor? Daar is nog maar weinig over bekend.

De basiscursus start met twee cursusbijeenkomsten waarbij de eerste avond geheel gewijd is aan de amfibieën en de tweede avond aan libellen en waterjuffers. Voor mensen, die echt deze dieren in onze gemeente willen gaan inventariseren, vindt er per soort een extra cursusavond plaats waar dieper op het vinden en herkennen van de soorten wordt ingegaan. Voor alle deelnemers is er een dagexcursie in juni 2011 waarbij we de dieren in of nabij poelen en watergangen gaan zoeken en bekijken.

De eerste cursusavond over amfibieën (soorten padden, kikkers en salamanders, hun levenswijze en leefgebieden) is op maandag 22 november. De tweede cursusavond op maandag 6 december is geheel gewijd aan libellen en waterjuffers. De twee aparte avonden voor het inventarisatiewerk worden in overleg in de maanden januari en februari 2011 gehouden.

De kosten bedragen 21,50 euro voor IVN-leden en 35 euro voor niet-leden. Heb je belangstelling om aan deze cursus deel te nemen? Dan kun je je vóór 15 november opgeven bij Margriet Heuvelink, margriet.heuvelink@gmail.com, 0570-52 45 94

De cursus gaat door bij minimaal 10 deelnemers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.