commentaar gaat het over vorm of inhoud

Aanleiding voor de motie was de wijze waarop het College van B&W de locatie van het dorpshuis in Heino had afgehandeld. Het persbericht was namelijk vier dagen voor het officiële collegebesluit de deur uit gegaan. “De raad is buitenspel gezet,” aldus Den Daas. De VVD vond het frappant dat het college het besluit met een telefoontje en een mailtje van de hand deed. Maar was dat eigenlijk wel de discussie gevoerd moest worden?

Want wat is er nou daadwerkelijk veranderd aan de situatie zelf? Helemaal niks. Heino weet nog steeds niet waar het aan toe is. De discussie kon beter gaan over de plek waar het Dorpshuis nu wel moet komen, hoe het daar komt, wanneer het daar komt, hoe snel de bouw kan beginnen en wat het precies gaat kosten. Maar nee, de Raalter politici vonden de ‘manier waarop’ belangrijker dan de voorziening zelf.

Wat is de Raalter burger nou daadwerkelijk wijzer na de vergadering van donderdag? Helemaal niks. Het dorpshuis in Heino is op de lange baan geschove, er kan een grote streep door het bord aan het voormalige gemeentehuis in Heino. Op het bord prijkt trots: “Dorpshuis Heino. In 2010 gaat het gebeuren!” Helemaal niks van waar. Er kan beter bord opgehangen worden met: “Wat moet er met mij gebeuren? En in welke volgorde?”

De discussie over een dorpshuis blijft de komende maanden (misschien zelfs jaren) Heino beheersen. Want in Heino praat men liever over de komst van het Dorpshuus, maar in het zaaltje aan de Zwolsestraat in Raalte gaat het over de manier waarop.

Zal er een ook maar één Heinoër zijn die bezig is met de manier waarop? Heino wil gewoon een dorpshuis, de manier waarop en de volgorde waarin laat de toekomstige gebruiker van het dorpshuis volledig koud.

Dit soort discussies leidt tot verwijdering tussen politiek en burger. Den Daas en Nijboer slaan de trom maar komen niet met oplossingen. Van Dompselaar en De Hair zijn voor, want ze zijn van de coalitie. Doe toch niet zo dom man, daar trapt de burger niet in. Straks met de verkiezingen hebben VVD en Lokaal Alternatief gewoon weer anderhalve zetel. Want wat is dan dat lokale alternatief? Beetje lopen schreeuwen langs de lijn? Kom eens met een oplossing…

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.