Home / archiefcentraal / c1000 steunt unicef en pampers tegen tetanus

c1000 steunt unicef en pampers tegen tetanus

Vanaf 25 oktober steunt C1000 Raalte de landelijke campagne ‘1 pak pampers = 1 vaccin’ van Unicef en Pampers om de ziekte tetanus bij moeders en pasgeboren baby’s helpen uit te bannen. Van elk verkocht pak Pampers of ondersteunend merk doneert Pampers een tetanusvaccin aan Unicef. C1000 verdubbelt het aantal vaccins dat in de periode van 25 oktober tot en met 7 november in de C1000-winkels opgehaald worden om zo te helpen in de strijd tegen Tetanus.

Gedurende twee weken leveren een aantal aanbiedingen een extra vaccin op. De aanbiedingen gelden niet alleen voor producten van Pampers, maar ook voor diverse artikelen van Ariel, Dreft, Lenor en Oral B. Alle deelnemende producten zijn te vinden in de actiestraat.

Om de actie in de winkels extra onder de aandacht te brengen, deelt C1000 tijdens de actieperiode prikplaten uit bij de kassa. Kinderen kunnen deze prikplaten inkleuren en uitprikken. Iedere uitgeprikte en vervolgens weer ingeleverde prikplaat levert een extra vaccin op. Zo kunnen ook kinderen hun steentje bijdragen en worden er nog meer vaccins opgehaald.

Tetanus kost veel pasgeboren baby’s en moeders het leven en dat terwijl de ziekte met een simpele prik te voorkomen is. Daarom organiseren Pampers en Unicef jaarlijks een wereldwijde campagne om tetanus bij pasgeborenen en moeders uit te bannen.

Lees ook

Schapen niet meer de dijk op in stormseizoen

ZWOLLE – Het beweidingsseizoen voor schapen op dijken in het gebied van Waterschap Drents Overijsselse …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.