brede school is voor opening al te klein

VVD-fractievoorzitter Ben Nijboer stelde in de raadvergadering van donderdagavond vragen over de capaciteit van de nieuw te bouwen school. “De school zou toch gebouwd worden op piekjaren?“ Wethouder Hoge erkent dat de school gebouwd wordt op piekjaren, maar dat het SCOS tegenwoordig veel meer leerlingen heeft, dan de toenmalige prognoses lieten blijken.

Uitbreiding van de school lijkt voorlopig niet aan de orde. “De enige oplossing is de Gouden Emmer nog enige tijd in gebruik houden,” meldt wethouder Carla Hoge.

Egbert den Daas stelde ook vragen, maar meer met betrekking tot de planning van de bouw. Hij was bang dat de bouw van het pand op achterstand zou raken. De schop zou volgens planning in 2010 nog de grond in moeten. Hoge antwoordde dat er dan nog 2,5 maand te gaan is, dus dat het nog mogelijk is dat de schop de grond in gaat in 2010. “Wel is nog steeds de planning dat de school in het laatste kwartaal van 2011 gereed zal komen,” aldus Hoge.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.