Home / archiefcentraal / brand legt boerderij schoonheten in de as

brand legt boerderij schoonheten in de as

Dinsdagmiddag heeft een grote brand een woonboerderij aan de Schoonhetenseweg in de as gelegd. De precieze oorzaak van de brand is onduidelijk, omdat de bewoners niet thuis waren toen de brand uitbrak. Vermoedelijk is de brand ontstaan in de schoorsteen. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

De brandweer rukte in groten getale uit, maar kon de brand moeilijk onder controle krijgen, omdat de brand van binnenuit is ontstaan. Het rieten dak hield de warmte van het vuur vast, waardoor de brand moeilijk te blussen was. Om te voorkomen dat het vuur zou overslaan op de woonboerderij, werd ook het dak van die boerderij nat gehouden. De bewoners van het naastgelegen pand, die later arriveerden, hadden nog wel de gelegenheid om snel hun waardevolle spullen uit de boerderij te halen.

Lees ook

Jaarverslag: SallandWonen tevreden, maar ook zorgen over financiën

RAALTE – Corona of niet, SallandWonen heeft de belangrijkste projecten die gepland stonden voor het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.