bolster start in 2011 met kinderdagverblijf

Basisschool de Bolster is vanaf januari 2011 een Brede School. De school heeft het pand ‘De Rode Bank’ aan de overkant en zet hier een kinderdagverblijf op. Er komt een kinderopvang voor kinderen van 0 tot vier jaar, een peutergroep voor kinderen van 2 tot 4 jaar en een buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 13 jaar.

De directie vindt dat het aanbieden van buitenschoolse voorzieningen in de buurt van de school een aanvulling en verrijking is voor de school. De Bolster wil namelijk meer grip krijgen op de voorschoolse periode van peuters, wat ook in de plannen van de overheid staat. Door een passend aanbod voor de buitenschoolse opvang met onder andere techniek- en kookworkshops, sport, zwemles en huiswerkbegeleiding wil de school aan de wensen van de verschillende leeftijden voldoen.

Het afgelopen jaar is er veel overlegd met onder andere de stichting SCOS en met andere organisaties om samen te werken. Door enkele juridische hobbels kwam de samenwerking niet tot stand, waarna de directie heeft besloten zelf een Brede School op te zetten. Voor meer informatie kun je op staging2.kdvderodebank.nl kijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.